Руското правителство съобщи днес, че вдига забраната за износ на

...
Руското правителство съобщи днес, че вдига забраната за износ на
Коментари Харесай

Русия вдига забраната за износ на дизелово гориво

Руското държавно управление заяви през днешния ден, че подвига възбраната за експорт на дизелово гориво по тръбопроводи с изход на пристанища, с което отстранява огромна част от наложените на 21 септември ограничавания, заяви, Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.Ограниченията за експорт на бензин обаче остават.

Дизелът е петролният артикул с максимален експорт за Русия - през 2022 година са изнесени към 35 милиона тона, от които съвсем 3/4 се транспортират през тръбопроводи. В същото време страната в изнесла 4,8 милиона тона бензин.

" Правителството е вдигнало рестриктивните мерки върху износа на дизелово гориво, което се доставя до морските пристанища по водопровод, при изискване че производителят доставя най-малко 50 на 100 от създаденото дизелово гориво на вътрешния пазар " заяви държавното управление в официално съобщение.

Русия е най-големият морски експортьор на гориво след Съединени американски щати, по тази причина рестриктивните мерки върху износа на дизел и бензин, доведоха до покачване на международните цени, а купувачите бяха принудени да търсят различни източници.

Руското държавно управление е повишило също и митата за експорт на гориво за препродавачи от 20 000 рубли на 50 000 рубли на звук и е спряла дотациите за петролни рафинерии.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР