Руското посолство в София публикува официален превод на коментар на

...
Руското посолство в София публикува официален превод на коментар на
Коментари Харесай

Мария Захарова: Киевският режим спешно унищожава следите от военно-биологическата си програма

Руското посолство в София разгласява формален превод на коментар на представителя на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова по отношение на военно-биологическите действия в биологическите лаборатории в Украйна:

Потвърждаваме появилите се по време на специфичната интервенция в Украйна обстоятелства на незабавното заличаване от киевския режим на следите от военно-биологическата стратегия, осъществена от Киев с финансиране на Съединени американски щати.

От сътрудниците на украинските биолаборатории са получени документи за незабавното заличаване на 24 февруари на изключително рискови патогени на причинители на чума, антракс, туларемия, холера и други смъртоносни заболявания. В частност, става дума за нареждането на Министерството на здравеопазването на Украйна по отношение на оперативна разпродажба на запасите от рисковите патогени, изпратено до всички биолаборатории. Тези материали са налични в уеб страницата на Министерството на защитата на Русия.

Сега получените документи се проучват деликатно от експертите на войските на радиационна, химическа и биологическа отбрана.

Обаче към този момент можем да създадем извод, че в украинските биологически лаборатории в непосредствена непосредственост до територията на Русия се е правило създаване на съставените елементи на биологичното оръжие.

Спешното заличаване на изключително рискови патогени на 24 февруари е било належащо с цел да не се открият обстоятелствата на нарушение от Украйна и Съединени американски щати на член 1 на Конвенцията за възбрана на биологични и токсични оръжия (КТБО).

Тези сведения удостоверяват валидността на неведнъж изказаните от нас искания в границите на извършване на КТБО по отношение на военно-биологическите действия на Съединени американски щати и съдружниците им в постсъветското пространство. С цел унищожаване на претенциите не изключваме използване на член 5 и 6 на КТБО, съгласно които държавите-членки би трябвало да организират съвещания за решение на всеки въпроси по отношение на задачата на Конвенцията или по отношение на извършване на ситуациите й, както и да сътрудничат при осъществяване на следствия на вероятни нарушавания на отговорностите съгласно КТБО.

С цел недопускане на военно-биологическата активност, осъществявана в нарушаване на ситуациите на КТБО, се изискват решителните ограничения за подсилване на режима на КТБО.
Обявяваме се за възобновяване на работата над юридически обвързващия Протокол към Конвенцията с планувания сполучлив механизъм за инспекция, която от 2001 година е блокирана от Съединени американски щати. В тази връзка призоваваме да се сътвори в границите на КТБО работна група с открит състав, което дава отговор на ползите на множеството държави-членки.С цел укрепване на организационните основи на Конвенцията насърчаваме самодейностите, към този момент имащи необятна интернационална поддръжка, за основаване в границите на КТБО на мобилни медико-биологически отреди (за оказване на помощ при положение потребление на биологическото оръжие и битка против епидемии с друг произход), както и за образуване на Научно-консултативен комитет (за разбора на научно-технически достижения и даване на съответни рекомендации на държавите).Освен това, предлагаме да се добави към докладите, показани от държавите-членки на Конвенцията всяка година в границите на ограниченията за създаване на доверие, информацията за осъществяваните военно-биологически действия зад границата.
Само такива сложни стъпки ще разрешат да се сложи военно-биологическата интензивност на Съединени американски щати и съдружниците им в постсъветското пространство, както и в други райони в света, под деликатен интернационален надзор и да се обезпечи верифицираното извършване на отговорностите им от държавите-членки на КТБО.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР