Руското оперно сопрано Анна Нетребко, едно време привличаща много бройна

...
Руското оперно сопрано Анна Нетребко, едно време привличаща много бройна
Коментари Харесай

Руското сопрано Анна Нетребко заведе дело срещу Метрополитън опера

Руското оперно сопрано Анна Нетребко, едно време привличаща доста бройна аудитория в " Метрополитън опера " в Ню Йорк, заведе дело против трупата и генералния управител на оперния спектакъл Питър Гелб, съобщи Асошиейтед прес. Делото е за хипотетична клюка, анулиране на контракта и други нарушавания, свързани с решението на оперния спектакъл да я в профил от репертоара си след съветската инвазия в Украйна.

Искът против " Метрополитън опера " е подаден от юристи на Нетребко в окръжния съд на Манхатън. В него се желае обезщетение от минимум 360 хил. долара поради несъстояли се представления и за загубите от това, както и за покриване на разноски за подготовки за тези несъстояли се спектакли. Нетребко твърди, че " Метрополитън опера " ѝ е предизвикал сериозен стрес и безпокойствие, както и прочувствена тъга и премеждия и я е сложил в неловко състояние с решението си.

" От началото на съветската инвазия в Украйна " Метрополинът опера " и Питър Гелб използваха Анна Нетребко за изкупителна жертва в тяхната акция да се дистанцират от Русия и да поддържат Урайна ", споделя мениджърът на 51-годишното сопрано. 

Нетребко, която дебютира на сцената на " Метрополитън опера " през 2002 година, трябваше да получи по 17 хил. долара на театър, се споделя в желае на певицата.

В него се добавя, че " Метрополитън опера " е изискал от певицата да излезе с обществено изказване за опълчване на дейностите на съветското държавно управление. В резултат на това пък съветски театри са анулирали контракти с нея и съветската публика я е подлагала на критика в обществените мрежи и в съветската преса. Нетребко, нейното семейство и нейните другари също така са рискували репресии от съветското държавно управление.

Заради решението на " Метрополитън опера " други оперни театри в Съединени американски щати също са се въздържали да наемат сопраното и вследствие на това Нетребко е трябвало да продаде жилището си в Ню Йорк на загуба, се показва още в желае.

И до момента в който оперната прима отсъства от сцената в Съединени американски щати, тя откри 100-ия сезон на " Арена ди Верона " през юни с нова продукция на " Аида " на Верди.

Нетребко този месец ще пее  и на сцената на спектакъл " Колон " в Буенос Айрес, а уговорките й за сезона 2023-2024 година включват осъществявания в берлинската Държавна опера, във Виенската държавна опера, в миланския спектакъл " Ла Скала " и в Парижката опера.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР