Руското Министерство на отбраната съобщи във вторник, че повече от

...
Руското Министерство на отбраната съобщи във вторник, че повече от
Коментари Харесай

Москва: Повече от 620 хиляди души са евакуирани от Украйна в Русия

Руското Министерство на защитата заяви във вторник, че повече от 620 000 украинци са били евакуирани от " рискови зони " на Украйна в Русия, предава Анадолската организация.

Около 18 600 души, в това число 2837 деца, са били евакуирани от " рискови зони " на страната в Русия през последните 24 часа, а към днешна дата са евакуирани общо 620 760 души, в това число 122 684 деца, сподели генерал-полковник Михаил Мизинцев, шеф на Руския народен център за ръководство на защитата.
 Русия отваря филантропичен кулоар за евакуация от Мариупол
Русия отваря филантропичен кулоар за евакуация от Мариупол

Настоява интервенцията да се извърши благодарение на Организация на обединените нации и Червения кръст

Мизинцев сподели, че се обезпечават филантропични коридори за евакуация на цивилни от украинските градове Харков и Мариупол към Русия и самопровъзгласилите " национални републики " в Донбас всеки ден, започвайки в 10.00 ч. московско време (съвпада с българското).

Генералът твърди, че съветската войска е спазвала прекратяването на огъня в тези точки и че евакуацията на цивилни от Мариупол.

Най-малко 1480 цивилни са убити в Украйна и 2195 са ранени, съгласно оценки на Организация на обединените нации, като съществуват опасения, че същинската цифра е доста по-висока.

Повече от 4,24 милиона украинци са избягали в други страни, а милиони други са вътрешно разселени, съгласно Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците.

Припомняме, че още преди началото на съветската инвазия управляващите на самопровъзгласилите се " републики " в Донецк и Луганск оповестиха на популацията към Русия. Тази евакуация продължава и досега. Отделно след нашествието Русия неведнъж декларира, че ще одобри на своя територия украински бежанци. Властите в Киев обаче назовават тази евакуация " депортация " и даже декларират, че би трябвало да им се. Москва, че пречат на украинските жители да бягат към Русия.
 Червеният кръст не се отхвърля от опитите си да стигне до Мариупол
Червеният кръст не се отхвърля от опитите си да стигне до Мариупол

Русия упреква Червения кръст в деструктивни действия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР