Руското министерство на отбраната съобщи, че е разположило мобилни брегови

...
Руското министерство на отбраната съобщи, че е разположило мобилни брегови
Коментари Харесай

Русия разположи отбранителни ракети на един от Курилските острови

Руското министерство на защитата заяви, че е разположило мобилни брегови ракетни системи на северен остров от Курилския архипелаг – част от стратегически ситуирана островна верига, която се простира сред Япония и съветския полуостров Камчатка, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Япония предявява искания към следените от Русия южни Курилски острови, които Токио назовава Северни територии. Този териториален спор датира от интервала в края на Втората международна война, когато руски войски ги лишават от Япония.

Руските брегови ракетни комплекси „ Бастион “, които изстрелват ракети с обхват до 500 километра, бяха ситуирани на остров Парамушир в северната част на Курилския архипелаг, сподели през вчерашния ден съветското военно ведомство.

Бреговите военнослужещи от Тихоокеанския флот ще следят непрекъснато прилежащата акватория и зоните на проливите, се споделя в министерското известие.

Съобщава се също, че на Парамушир е построен боен лагер с условия, позволяващи целогодишно обслужване, настаняване, отдих и изхранване на персоналния състав.

Това разполагане на ракети става една година, откакто Русия дислоцира системи „ Бастион “ на остров Матуа, в централната част на Курилската верига, уточни министерството в Москва.

През септември основаният във Вашингтон мозъчен концерн „ Център за стратегически и интернационалните проучвания “ уточни в отчет, че останала в сянката на нашествието в Украйна, осъществяваната от Москва милитаризация на Курилските острови „ се е оказала значително под радара “.

Стъпките на Русия за усилване на наличието й допускат, че островите ще продължат да играят пагубна роля в руско-японските връзки и че Япония и Съединени американски щати би трябвало да задълбочат консултациите си по отношение на активността на Русия в района, написа в отчета, оповестен на уеб страницата на центъра.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР