Руското министерство на отбраната призна днес за бомбардирането погрешка на

...
Руското министерство на отбраната призна днес за бомбардирането погрешка на
Коментари Харесай

Руско село погрешка е бомбардирано от руските ВВС, призна Москва

Руското министерство на защитата призна през днешния ден за бомбардирането простъпка на съветско село в западната част на страната, покрай границата с Украйна. В известието се споделя, че няма жертви измежду популацията.

Инцидентът е станал в село Петропавловка във Воронежска област. То се намира на 150 километра от Украйна. Министерството на защитата на Русия загатва в известието си, разпратено до медиите, за " случаен гърмеж на арсенал ", превозен със аероплан на военновъздушните сили към 9 часа локално време. В резултат на това селото е било разтърсено от гърмежи.

Не се оповестява за ранени, само че са установени опустошения по седем здания, жителите на които са били евакуирани и подслонени в центрове за краткотрайно настаняване, оповестява в " Телеграм “ регионалният шеф на Воронежска област Александър Гусев.

Видеоклипове в обществени медии, чиято достоверност не може да бъде доказана, демонстрират хипотетични съществени вреди по няколко къщи в селото.

Областният шеф Гусев загатва за " случайно стартиране " на ракетата, без да прецизира за какъв арсенал става дума.

По-рано през днешния ден Киев заяви, че Русия е обстрелвала през днешния ден Украйна на няколко талази с военни дронове, крилати ракети и балистични оръжия.

Снимка: Pixabay
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР