Руското министерство на отбраната отрича стратегически бомбардировачи да са нарушавали

...
Руското министерство на отбраната отрича стратегически бомбардировачи да са нарушавали
Коментари Харесай

Русия отрича нейни самолети да са нарушавали южнокорейско въздушно пространство

Руското министерство на защитата отхвърля стратегически бомбардировачи да са нарушавали южнокорейското въздушно пространство и упреква южнокорейските изтребители в осъществяване на рискови маневри, които заплашват съветски аероплан, оповестява РИА, представена от " Ройтерс ".

Представители на защитата в Сеул обявиха по-рано, че южнокорейските военновъздушни сили са изстреляли 2 пъти стотици предупредителни изстрели към съветски военни самолети, които нелегално са влезнали във въздушното пространство на Южна Корея във вторник.

Руското министерство на защитата отхвърля това и декларира, че южнокорейските водачи не са комуникирали с съветските бомбардировачи. Това не е първият случай, когато южнокорейските водачи се намесват в съветски боен полет над неутрални води в Японско море, оповестяват от съветското министерство.

" В региона на островите Докдо (Такешима) южнокорейски изтребители F-16 се приближиха до съветски самолети, извършвайки непрофесионални маневри, пресичайки курса на съветски стратегически ракетоносачи и създавайки опасност за тяхната сигурност ", декларира министерството.

Подчертава се че маршрутът е в сходство с интернационалните правила - повече от 25 километра от островите Докдо - и бомбардировачите не се отклоняват от проекта.

Русия изяснява, че всичко това се отнася до някаква непринудено открита " зона за идентификация на противовъздушната защита ".

" Такива " зони " не са планувани от интернационалните правила и не са приети от Руската федерация, което неведнъж е докладвано на южнокорейската страна по разнообразни канали ", акцентира Русия.

" Не е имало никаква " предупредителна пукотевица " от страна на южнокорейските изтребители. Ако съветските водачи бяха почувствали опасност за сигурността си, отговорът нямаше да закъснее ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР