Руското министерство на отбраната обяви възобновяването на офанзивата като част

...
Руското министерство на отбраната обяви възобновяването на офанзивата като част
Коментари Харесай

Кризата в Украйна - обобщение на събитията от тази вечер - 5 март 2022

Руското министерство на защитата разгласи възобновяването на офанзивата като част от интервенцията в Украйна

Официалният представител на съветското министерство на защитата Игор Конашенков сподели, че заради нежеланието на украинската страна да повлияе на националистите или да продължи мълчанието, настъпателните интервенции са обновени от 18:00 московско време.

„ Поради нежеланието на украинската страна да повлияе на националистите или да удължи „ режима на тишината “, настъпателните интервенции са обновени от 18:00 ч. московско време “, сподели Конашенков.

Според него националистическите батальони са се възползвали от „ тихия режим “, с цел да се прегрупират и укрепят позициите си.

От 10:00 ч. московско време на 4 март съветската страна разгласи режим на тишина, с цел да могат цивилните в украинските Мариупол и Волноваха да употребяват филантропичните коридори.

ДНР заяви за обстрела на учебно заведение в Донецк от украински военни

Украински войски обстрелваха учебно заведение в Донецк. Това оповестиха от щаба на териториалната защита на ДНР.

ДНР заяви за обстрела на учебно заведение в Донецк от украински военни

„ В резултат на обстрела на ВСУ, учебно заведение № 116, ситуирано в квартал Петровски на Донецк на адрес: ул. Самарская, 1 ”, се споделя в известието на Telegram.

По-рано стана известно, че мъж и дете са ранени вследствие на обстрела на Горловка от украинските военни.

Руското министерство на защитата заяви за унищожаването на 2119 обекта от военната инфраструктура на Украйна

Официалният представител на съветското министерство на защитата Игор Конашенков заяви, че по време на спецоперацията са били наранени 2119 военни инфраструктурни уреди на Украйна.

„ Общо 2119 украински военни инфраструктурни уреди бяха ударени по време на интервенцията “, сподели Конашенков.

Уточнява се, че този брой включва по-специално 74 контролни точки и информационни центрове, 108 зенитно-ракетни комплекси С-300, Бук М-1 и Оса, както и 68 радиолокационни станции.

По-рано Конашенков сподели, че по време на интервенцията са починали 498 съветски бойци, а 1597 са ранени.

Руските въоръжени сили поеха контрола над военната база край Херсон

Руската войска пое контрола над военна база покрай Херсон, украинските военни " напуснаха позициите си небрежно ", оставяйки позициите си с съоръжение, оръжие и муниции, заяви съветското министерство на защитата.

„ Руски военни поеха контрола над военната база на въоръжените сили на Украйна покрай село Раденск, Херсонска област. Украинските военни напуснаха позициите си небрежно, напускайки базата с съоръжение, оръжие и муниции “, споделиха от министерството на защитата.

Сред откритите титли са украински танкове Т-64 и Т-80, както и бронетранспортьори и бойни машини на пехотата и коли Урал.

Освен това в базата има склад за муниции с мини, противотанкови управляеми ракети, минохвъргачки и танкови снаряди - общо повече от 4,5 хиляди тона муниции.

Предполага се, че в тази база са били подготвени разнообразни подразделения, в това число морски пехотинци, сапьори, сигналисти, танкисти и артилеристи. Общо в базата можеха да се настанят към 4 хиляди души.

Руските сапьори не престават да обследват територията, с цел да отстранен заплахата от мината.

През миналото денонощие подразделенията на съветските въоръжени сили по време на интервенцията в Украйна организираха настъпателни дейности на необятен фронт, 10 обитаеми места бяха взети под надзор за ден.

Освен това съветската войска унищожи склад за муниции във военна част в Житомир, където се съхраняваха Javelins и NLAW, с точно оръжие с огромен обхват.

Китайският външен министър прикани Русия и Запада да вземат участие в разговор на равни начала

Китайският външен министър Ван И прикани Русия, Европейския съюз, Съединени американски щати и НАТО да вземат участие в разговор на равни начала.

„ Призоваваме Съединените щати, НАТО, Европейския съюз и Русия да вземат участие в равнопоставен разговор, да се изправят против несъгласията и проблемите, насъбрани през годините, да извърнат внимание на отрицателното влияние на продължаващото разширение на НАТО на изток върху съветската сигурност. околната среда и се стремим да създадем уравновесена, ефикасна и устойчива сигурност на околната среда в сходство с правилото на неделимостта на сигурността “, се споделя в изказване на китайското външно министерство.

Уан И означи също, че украинската рецесия може да бъде позволена единствено посредством разговор.

„ Китай има вяра, че за разрешаването на украинската рецесия към момента е належащо да се работи в сходство с задачите и правилата на Устава на Организация на обединените нации “, заключи китайското външно министерство.

По-рано стана известно, че държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и Уан И са провели телефонен диалог, по време на който са разискали специфичната интервенция на Русия в Украйна.

Третият кръг от руско-украинските договаряния може да се организира на 7 март

Михаил Подоляк, консултант на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Владимир Зеленски, сподели по-рано, че договарянията ще се проведат в идващите ден-два.

Третият кръг от договарянията сред Русия и Украйна може да се организира на 7 март. Това заяви в събота изданието " Украинская истина ", базирайки се на източник, непосредствен до украинския президент Владимир Зеленски.

" Чакаме удостоверение от руснаците. Нашето предложение е 7 март ", сподели източникът, представен от вестника.

По-рано в събота Михаил Подоляк, консултант на ръководителя на кабинета на президента на Украйна, сподели пред Страна, че договарянията ще се проведат в идващите ден-два.

На 28 февруари се организираха първите руско-украински договаряния в Гомелска област на Беларус. Руската делегация беше водена от помощника на президента Владимир Медински. Вторият кръг се организира на 3 март в Беловежката пуща. Медински назова постигнатите съглашения с украинската страна вследствие на тях забележителен прогрес. По-специално Москва и Киев съумяха да се договорят за филантропични коридори за цивилното население.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР