Руското министерство на отбраната обвини британския флот за взривовете, засегнали

...
Руското министерство на отбраната обвини британския флот за взривовете, засегнали
Коментари Харесай

Русия обвини Великобритания за взривовете на „Северен поток“

Руското министерство на защитата упрекна английския флот за гърмежите, засегнали газопроводите „ Северен поток “ предишния месец, съобщи Ройтерс.

От Лондон дадоха отговор, че това не е правилно и че има за цел да отвлече вниманието от съветските военни провали в Украйна.

Русия не даде доказателства за изказванието си, че водещ член на НАТО е саботирал сериозна съветска инфраструктура на фона на най-лошата рецесия в връзките сред Запада и Русия от десетилетия насам.

Руското министерство съобщи още, че „ английски експерти “ от същото поделение на флота са управлявали украински офанзиви с дронове против кораби на съветския Черноморски флот в Крим по-рано през днешния ден. Москва съобщи, че офанзивите значително са били отблъснати от съветските сили, като са понесени незначителни вреди от съветски миночистач.

„ Според наличната информация, представители на това поделение на английския флот са взели участие в планирането, обезпечаването и реализирането на терористична офанзива в Балтийско море на 26 септември тази година – взривяване на газопроводите „ Северен поток-1 “ и „ Северен поток-2 “, “, показаха от министерството.

Англия отхвърли изказванието.

„ За да омаловажат пагубното си справяне с противозаконното навлизане в Украйна, съветското министерство на защитата прибягва до разпространяване на подправени изказвания от героичен мащаб “, се споделя в известието на ведомството.

„ Тази измислена история приказва повече за разногласията, които се водят вътре в съветското държавно управление, в сравнение с за Запада “, прибавят оттова.

Това не е първият случай, в който Русия упреква Запада за детонациите, които раздрусаха двата газопровода. Досега обаче Москва не даваше съответни детайлности за това кой счита, че е виновен за случилото си.

Дотук се стигна, откакто на 26 септември беше регистриран внезапен спад на налягането и в двата тръбопровода, а сеизмолозите засякоха детонации в този регион. Това провокира вълна от спекулации за бойкот на един от най-важните енергийни коридори на Русия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР