Руското министерство на отбраната днес заяви, че е подписало договор

...
Руското министерство на отбраната днес заяви, че е подписало договор
Коментари Харесай

Русия подписа договор с чеченски батальон

Руското министерство на защитата през днешния ден съобщи, че е подписало контракт с чеченския бататальон „ Ахмат “, ден откакто авторитетният началник на съветските наемници Евгений Пригожин отхвърли да го направи, съобщи Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Подписването последва заповед, съгласно която до 1 юли всички „ доброволчески елементи “ би трябвало да подпишат контракти, с които да преминат под контрола на министъра на защитата Сергей Шойгу, защото Москва се пробва да утвърди своя надзор над частните армии, които се борят от нейно име в Украйна. В подмяна на това доброволните бойци ще получат същите привилегии и отбрана като постоянните войски, в това число поддръжка за тях и техните фамилии, в случай че бъдат ранени или убити.

Пригожин, който е в непрекъсната омраза с министерство на защитата и упреква ведомството, че не е съумяло да обезпечи съответни доставки на муниции за наемниците му от „ Вагнер “ в Украйна, съобщи през вчерашния ден, че ще откаже да подпише подобен контракт.

Той уточни, че Шойгу „ не може да ръководи вярно военните обединения “.

Договорът, който министерството на защитата подписа през днешния ден, е с паравоенната формация „ Ахмат “, която постоянно е наричана персоналната войска на Рамзан Кадиров, водач на Чечения.

За разлика от Пригожин, Кадиров в последно време се въздържа от рецензии към министерството на защитата. Представители на двете сили намерено се скараха, като в четвъртък един от околните съдружници на Кадиров жигосах Пригожин като блогър, който непрекъснато се оплаква от проблеми.

Командирът на „ Ахмат “ Апти Алаудинов, който взе присъединяване в подписването на контракта, съобщи, че подразделението е „ подготвило и изпратило десетки хиляди доброволци “ в Украйна през последните 15 месеца.

Заместник-началникът на Генералния щаб на Русия военачалник Алексей Ким съобщи след подписването на съглашението с чеченците, че се надява и други доброволчески елементи да последват образеца им.

Етикети: Войната в УкрайнаРусияСергей Шойгу
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР