Руско нападение срещу Украйна остава напълно възможно, но трябва да

...
Руско нападение срещу Украйна остава напълно възможно, но трябва да
Коментари Харесай

Байдън: Руско нападение срещу Украйна остава напълно възможно |

Руско нахлуване против Украйна остава изцяло допустимо, само че би трябвало " да се дадат всички шансове на дипломацията ", съобщи през днешния ден американският президент Джо Байдън, представен от Франс прес.

Изтеглянето на съветските бойци от украинската граница, за което загатна Москва, би било позитивна стъпка, само че " на този стадий не сме удостоверили ", че то в действителност е почнало, добави той. По думите му към момента наоколо до границата има над 150 000 съветски военни.

Той предизвести, че западните наказания против Русия при положение на настъпление в Украйна са подготвени. Според него те ще слагат " под напън най-големите им финансови институции и основни промишлености ".

Байдън повтори, че по противоречивия газопровод " Северен поток 2 " сред Русия и Германия няма да потече синьо гориво при положение на съветска офанзива. Той съобщи също по този начин, че е подготвен да отговори на всяка асиметрична офанзива против Съединени американски щати и техните съдружници от НАТО, включително хакерски атаки

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън през днешния ден сподели на съветския външен министър Сергей Лавров, че Съединени американски щати не престават да са загрижени по отношение на способността на Русия да стартира инвазия в Украйна и би трябвало да видят " доказуема безапелационна и основна деескалация ", заяви Ройтерс.

Двамата разговаряха по телефона, откакто Русия разгласи, че част от войските й се връщат в базите си след учения наоколо до Украйна, а президентът Владимир Путин съобщи, че е подготвен да продължи разговора.

Западните страни обаче към момента не са удостоверили, че е налице понижаване на числеността на струпаните към 130 000 съветски военнослужещи наоколо до границата с Украйна.
Блинкън сподели на Лавров, че Вашингтон е зает с намиране на дипломатическо решение на " рецесията, която Москва провокира " и чака писмения отговор на Русия на документите на Съединени американски щати и НАТО по отношение на европейската сигурност, се показва в изказване на представителя на Държавния департамент Нед Прайс.

" Държавният секретар Блинкън удостовери опасенията ни, че Русия е в положение да стартира инвазия в Украйна когато и да е и акцентира, че е належащо да забележим доказуема, безапелационна и основна деескалация ", сподели Прайс.

Лавров акцентира нуждата взаимната работа да продължи и прикани за прагматичен разговор по въпросите на сигурността, само че съобщи пред Блинкън, че " нападателната изразителност ", раздухвана от Вашингтон, е неприемлива, се споделя в изказване на съветското външно министерство.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР