Руско-американските преговори за взаимни гаранции за сигурност ще започнат през

...
Руско-американските преговори за взаимни гаранции за сигурност ще започнат през
Коментари Харесай

Лавров: Руско-американските преговори за сигурността започват през януари в Женева

Руско-американските договаряния за взаимни гаранции за сигурност ще стартират през януари в Женева. Това заяви в изявление за телевизия Russia Today съветският министър на външните работи Сергей Лавров.

Сергей Лавров посочи, че датата на договарянията е била избрана след поредност от съвещания сред Юрий Ушаков, асистент на съветския президент и Джейк Съливан, консултант на американския държавен глава по въпросите на националната сигурност.

Вече са съгласувани и имената на договарящите от двете страни, добави Лавров.

„ Разглеждам като положителна стъпка в навечерието на Новата година това, че управлението на Съединените щати задоволително оперативно съгласува с нас организационната рамка на по-нататъшната ни работа “.

Миналата седмица съветската страна съобщи на американската два проектодоговора за взаимни гаранции в областта на сигурността: двустранен сред Русия и Съединените щати и многостранен сред Русия и страните от НАТО.

Основното искане на Москва е да получи гаранции, които изключват по-нататъшно разширение на Алианса на изток и разполагане на настъпателни оръжейни системи в граничещите с Русия страни.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР