Руският заместник-министър на отбраната генерал-полковник Михаил Мизинцев вероятно е уволнен

...
Руският заместник-министър на отбраната генерал-полковник Михаил Мизинцев вероятно е уволнен
Коментари Харесай

Владимир Путин е уволнил Касапина от Мариупол?

" Руският заместник-министър на защитата генерал-полковник Михаил Мизинцев евентуално е уволнен със заповед на президента и висш главнокомадващ на въоръжените сили на страната Владимир Путин ", написа израелската медия нюзру.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10292
Изданието се базира на изявления на съветски военни блогъри. Един от тях Александър Сладков съобщи, че военният е бил отхвърлен от служба с претекста несправяне с поставените му задания. " Това е безусловно погрешно изказване. Моят приятел е отличен управител ", съобщи Сладков.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков от своя страна не удостовери изявленията за уволнението на Мизинцев. " Отговор на този въпрос може да получите в Министерството на защитата на Руската федерация ", сподели прессекретарят на Путин, представен от нюзру.

" Ресорът на Мизинцев във военното министерство бе материално-техническото обезпечаване на въоръжените сили. Той зае поста през септември 2022 година и смени военачалник Дмитрий Булгаков ", напомни медията, основана в близкоизточната страна.

" Мизинцев бе измежду командващите съветската военна интервенция по завладяването на югоизточния украински град Мариупол (24 февруари – 20 май 2022 г.). Заради жестокостта той бе наименуван Касапина от Мариупол ", добави нюзру.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР