Руският вестник "Ведомости" изчислява колко пари ще бъдат похарчени от

...
Руският вестник "Ведомости" изчислява колко пари ще бъдат похарчени от
Коментари Харесай

Колко ще струва по-дългият живот на руснаците?

Руският вестник "Ведомости " пресмята какъв брой пари ще бъдат изхарчени от бюджета на страната, с цел да бъде продължен животът на популацията. Според нов декрет от този месец на президента Владимир Путин до 2024 година междинната дълготрайност на живота в Русия би трябвало да доближи 78 години.

За задачата управляващите би трябвало всяка година да подвигат средствата за опазване на здравето с 15 на 100, тоест да отпускат годишно по още 300 милиарда рубли за тази сфера. И то в случай, че Брутният вътрешен продукт пораства с 4 % годишно, както планува указът, а потреблението на алкохол в Русия спадне с 40 на 100.

Очакваната дълготрайност на живота във федерацията през 2017 година бе 72,7 години. Хората в новите членки на Европейски Съюз живееха още през 2015 година с 4,7 години повече, а мъжете - с 6,1 години повече от мъжете в Русия. Стандартизираният коефициент на смъртност в Русия към момента е по-висок, в сравнение с в Европа - мъжете от федерацията живеят приблизително 10 години по-малко от дамите, селяните - 2 години по-малко от градското население, детската смъртност надвишава двойно европейските индикатори.

Според специалисти прочее плануваното повишение на качеството и достъпността на здравната помощ ще усили продължителността на живота в Русия с 2,5 години. Още толкоз се чакат от програмата за развиване на здравословния метод на живот, най-много посредством понижена приложимост на алкохол и тютюн. Така мъжете в страната ще живеят към този момент приблизително 74 години, а дамите - 81, прибавя "Ведомости ", представен от Би Би Си.

Властите в Крим оферират да се вкара безвизов режим за чужденци, поискали да се лекуват в Русия, най-много по санаториуми и курорти. Това споделя пред "Комерсант " Сергей Стрелбицки от администрацията на украинския полуостров, анексиран през 2014 година от Москва.

Идеята му допуска задграничните пациенти да прекарват в Русия 30 дни без документи за влизане, след това при потребност да получават "медицински визи " по опростена процедура. Това съгласно кримския чиновник ще поддържа бранша и "ще спомогне да прекършим санкционния режим ".

"Това е заслужен отговор на глобите, на осведомителната война, която се води против страната ни - разяснява Стрелбицки пред изданието. - Чужденците ще видят с очите си по какъв начин живеем тук. Колкото до Крим, ще се убедят сами, че Крим е част от Русия ", съобщи "Дарик ".

Според вестника здравното и външното министерство в Москва към този момент създават специфичен визов режим за чужденци, идващи за лекуване в Русия. Туроператорите към този момент правят оценка непретенциозно броя на непознатите клиенти на съветските санаториуми, само че специалисти на вестника считат медицинския туризъм в Русия за перспективен бранш като цяло и напомнят, че страната разполага с клиники, съпоставими с европейските.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР