Руският външен министър Сергей Лавров проведе телефонен разговор с китайския

...
Руският външен министър Сергей Лавров проведе телефонен разговор с китайския
Коментари Харесай

Лавров и дипломат №1 на Китай: Кризата в Украйна е резултат от политиката на Запада

Руският външен министър Сергей Лавров организира телефонен диалог с китайския си сътрудник Ван И, по време на който страните са разискали обстановката в Украйна, в това число решението на Москва да признае независимостта на Донбаските републики Това оповестиха от съветското външно министерство.

„ Осъществи се замяна на отзиви по отношение на актуалната обстановка в Източна Украйна в подтекста на признаването от Русия на Донецката и Луганската национални републики “, се споделя в изказване на уеб страницата на министерството. Освен това страните са разискали „ специфичната военна операция” на Русия.

Москва и Пекин считат, че рецесията е резултат от политиката на Запада, която насърчи Киев неведнъж да нарушава Минските съглашения.

А китайската организация Синхуа прецизира, че Лавров е уведомил китайския си сътрудник за обстановката в Украйна, като е подчертал, че Съединени американски щати и НАТО са се отрекли от обещанията си, непрекъснато са се уголемявали на Изток, отказали са да извършват Минските съглашения и са нарушили Резолюция 2202 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Русия е била принудена да вземе нужните ограничения, с цел да отбрани своите права и ползи, добавил Лавров.

Отбелязвайки, че Китай постоянно е уважавал суверенитета и териториалната целокупност на всички страни, Ван е изтъкнал, че Пекин признава сложността и специфичния исторически подтекст на Украинския въпрос и схваща законните опасения на Русия за нейната сигурност.

Китай удостоверява, че мисленето от интервала на Студената война би трябвало да бъде изцяло отхвърлено и да се построи уравновесен, ефикасен и резистентен европейски механизъм за сигурност посредством разговор и договаряния, посочи министър Ван И.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР