Руският външен министър Сергей Лавров нарече плитък анализ думите на

...
Руският външен министър Сергей Лавров нарече плитък анализ думите на
Коментари Харесай

Лавров: Думите на Блинкен за недопустимостта на примирие в Украйна са плитък анализ

Руският външен министър Сергей Лавров назова " плитък разбор " думите на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, който се опълчи на неотложно преустановяване на огъня в Украйна, оповестяват съветски медии, представени от " Труд ".

" Г-н Антъни Блинкен приказва през вчерашния ден или завчера, като сподели, че в този момент примирието в Украйна би било в полза на Руската федерация и това не може да бъде разрешено. Каква е основата на подобен плитък разбор? Трудно ми е да кажа, че Западът не желае да спре тази война, вижда своите геополитически ползи в тази война, на първо място от позиция на опитите си да отстрани различен съперник на международната сцена в лицето на Руската федерация “, сподели още Лавров по време на конференция след диалози с външния министър на Иран Хосейн Амир Абдолахян.

Министърът добави, че Западът също се стреми да " обезврежда " Китай дружно с Русия. „ Китайските другари добре знаят, че те също към този момент са разпознати в документите на НАТО като съперници и дълготрайни съперници, които също би трябвало да бъдат обезвредени. Следователно Русия, Иран, Китай и доста други страни изрично се опълчват на опитите за определяне на западна надмощие вечно, както се пробват да създадат Вашингтон и неговите поддръжници “, съобщи Лавров.

„ Винаги сме били подготвени за това спокойно споразумяване. Не сме отговорни, че Украйна прекъсна личната си самодейност през април след резултатите от кръга от договаряния в Истанбул. И като цяло въпросите за това по какъв начин да се спре този спор би трябвало да бъдат адресирани не към Иран, не към Русия, не към Китай, а към тези западни фигури, несъмнено, киевският режим, които всекидневно в разнообразни формати декларират, че войната не може да бъде спряна в този момент “, разяснява Лавров.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !     

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР