Руският външен министър Сергей Лавров каза в сряда, че Москва

...
Руският външен министър Сергей Лавров каза в сряда, че Москва
Коментари Харесай

Лавров Признаваме Зеленски за лидер, искаме списък с оръжия, които да не се разполагат в Украйна

Руският външен министър Сергей Лавров сподели в сряда, че Москва остава ангажирана с демилитаризацията на Украйна и че би трябвало да се изготви лист със характерни оръжия, които в никакъв случай да не бъдат разполагани на украинска територия, съобщи Ройтерс.

" Трябва да се дефинират съответни типове ударни оръжия, които в никакъв случай да не бъдат разполагани или създавани в Украйна ", сподели Лавров в изявление за телевизия " Ал Джазира ".

Лавров сподели, че Русия признава президента Володимир Зеленски за водач на Украйна и приветства като " позитивна стъпка " обстоятелството, че той желае да получи гаранции за сигурността.

" Нашите договарящи са подготвени за втори кръг на разискването на тези гаранции с украинските представители ", уточни Лавров.

Зеленски съобщи през вчерашния ден в изявление, че Русия би трябвало да спре да бомбардира Украйна, с цел да могат да се проведат по-нататъшни диалози. Той прикани за гаранции в областта на сигурността, само че от страна на НАТО, а не от Русия.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР