Руският външен министър Сергей Лавров е убеден, че страните-членки на

...
Руският външен министър Сергей Лавров е убеден, че страните-членки на
Коментари Харесай

Лавров: Страните от Евразийския икономически съюз скоро ще преминат към изчисляване на търговската статистика не в щатски долари

Руският външен министър Сергей Лавров е уверен, че страните-членки на Евразийския стопански съюз скоро ще преминат към пресмятане на комерсиалната статистика не в щатски долари, а в други валути, оповестяват съветски медии.

„ Една от най-динамично разрастващите се районни асоциации е Евразийския стопански съюз. Тя сплотява съвсем 185 милиона консуматори, а общият брутен приход е над 2 трилиона $ “, сподели Лавров в сряда на интернационалната междупартийна конференция: „ Евразийският избор като основа за Укрепване на суверенитета ", проведена от Единна Русия. "

„ Въпреки че би трябвало да преминем към статистика в други валути, само че към този момент по инерция броим в долари, само че скоро, уверен съм, това ще отмине. "

Ръководителят на съветското външно министерство акцентира, че към този момент е в действие съглашение за свободна търговия с Виетнам и Сингапур.

„ Водят се договаряния за подписване на съглашение с Иран и Египет, възнамерява се да стартират публични договаряния за преференциална търговия с Индия, Индонезия и ОАЕ. Поддържат се съответните контакти с Израел, работи взаимна група за изследване на опцията за подписване на съглашение с различен комшия, Монголия “, сподели още Лавров.

Лавров означи, че страните от Евразийския стопански съюз работят дружно за повишение на устойчивостта на своите стопански системи към всевъзможни външни въздействия, по-специално за понижаване на отрицателните последствия от едностранните наказания, наложени от Съединени американски щати и техните европейски спътници.

" Сред безусловните цели са обезпечаването на продоволствена сигурност, образуването на вериги за доставки, реализацията на други планове за съдействие. Климатът и цифровият дневен ред вървят напред, бариерите пред търговията се отстраняват ", добави Лавров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР