Руският танк Т-14 се тества в окончателни държавни и военни

...
Руският танк Т-14 се тества в окончателни държавни и военни
Коментари Харесай

Руският танк Т-14 се тества в окончателни държавни и военни изпитания

Руският танк Т-14 се тества в дефинитивни държавни и военни тествания. Нови фрагменти от съветски изпитателен полигон демонстрираха образование на личен състав за работа с съществени бойни танкове Т-14 Армата по време на учения, подхранвайки спекулациите, че класът може да бъде предопределен със забавяне да влезе на въоръжение в армията в обозримо бъдеще.

„ Танкът „ Армата “ сега минава държавни и военни тествания

и в случай че те бъдат сполучливо приключени, танкът може да влезе на въоръжение в съветската войска преди края на 2024 година “, съобщи източник, поискал анонимност.
По време на тестванията „ изключително внимание се обръща на работата на тези системи и механизми, които преди този момент провокираха рецензии от клиента “. А точно Министерството на защитата, съгласно втория източник. Въпреки че Т-14 беше показан за първи път през 2015 година и е покрай основан на руския танк Т-95. Който беше плануван за въвеждане в употреба при започване на 2000-те години, развиването му беше възпрепятствано от доста обилни забавяния.

Тъй като съветските сили се сблъскаха с най-способните класове танкове

и противотанкови оръжия в Западния свят в Украйна, публични лица предложиха голям брой пояснения за какво Т-14 не е бил ситуиран на театъра. На 22 февруари заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев изясни, че „ Армата е нов танк, който към момента не е минал изцяло всички тествания “ и също по този начин „ не е най-евтиният танк “, като формалният представител мощно похвали Т-90М, който сега е в развой на тестване, услуга като задоволително способна. През идващия месец ръководителят на съветския държавен защитителен конгломерат Rostec Сергей Чемезов съобщи: „ по своята функционалност той сигурно превъзхожда съществуващите танкове, само че е прекомерно безценен, тъй че армията надали ще го употребява в този момент. За тях е по-лесно да си купят същите Т-90 ”.
Въпреки това се оповестява, че T-14 е бил употребен лимитирано в Украйна за задачите на тестване, като неназован източник от съветската отбранителна промишленост, представен от държавната медия ТАСС на 21 август, декларира:

„ Танкът „ Армата “ е бил употребен няколко пъти в зоната на военни дейности в Украйна. Въз основа на резултатите от потреблението му в специфичната военна интервенция, транспортното средство в този момент е в развой на фина конфигурация. Източникът добави, че танковете ще бъдат усъвършенствани въз основа на резултатите от потреблението им в Украйна и че голям брой Т-14 са били разгърнати от Бойна група Юг, с цел да се оцени тяхното показване в действителна зона на военни дейности Т-14 стрелят по украински позиции в театъра, което е първата индикация за тези тестови разполагания. “

Характеристиките на T-14 са в друга лига от съществуващите танкове на НАТО и Русия, като декларираният му обхват на поразяване е три пъти по-голям от този на най-хубавите западни танкове, до момента в който неговите снаряди Vacuum-1 APFSDS имат по-голяма пробивна дарба от всеки различен прочут танк кръгове. Превозното средство употребява новаторска безпилотна кула, позволяваща на целия екипаж да бъде настанен в мощно предпазено настрана поделение. Неговата предна съществена ризница отбрана от над 900 mm, съчетана с избухлива реактивна ризница Malachit и системата за дейна отбрана AFGHANIT, обезпечава степен на оцеляване, която на хартия няма близки противници другаде. Кулата на T-14 и разположението на екипажа, с трима членове на екипажа, предпазени в бронирано поделение, направено от композитни материали, изолирани от останалата част на транспортното средство, е основен фактор за безпилотния дизайн на купола, изолиращ стрелеца от оръдието и боеприпасите. Това също е основен фактор за по-малко тегло на транспортното средство, макар огромния размер на главното му оръдие и снарядите му и тежестта на отбраната на бронята му. Тъй като се отхвърля от нуждата от тежко брониране на пилотирана кула за отбрана на стрелец.

Източник: Military Watch Magazine /Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР