Руският робот Фьодор (Skybot F-850) вече няма да лети до

...
Руският робот Фьодор (Skybot F-850) вече няма да лети до
Коментари Харесай

Руснаците пенсионираха Фьодор

Руският робот Фьодор (Skybot F-850) към този момент няма да лети до Международната галактическа станция. Фьодор беше изпратен до МКС през август. Космонавтите Александър Скворцов и Алексей Овчин организираха няколко опита с него. Роботът се опита да прикачи електронни конектори благодарение на дистанционно управление, задейства ръчна бормашина, отвертка и други принадлежности и се върна на Земята на 7 септември

Сега Фьодор ще бъде сменен от нов модел. Според Евгений Дудоров, изпълнителен шеф на научно-производственото дружество " Андроидна техника “ и конструктор на Skybot F-850, към този момент е почнало проектирането на новия робот, който ще може да работи в открития космос. 

„ Не, Фьодор няма да лети. Той извърши задачата си “, сподели Дудоров. " Той няма какво повече да прави там ", добави той.
Защо е нужен нов модел робот? Според конструктора Феодор не е подобаващ за по-сложни задачи. Предвижда се новият робот да „ загуби “ краката си, тъй като няма потребност от тях в открития космос. Освен това ще има по-сериозна отбрана на всички системи и електроника от галактическата радиация.
" Вече работим върху системи, които би трябвало да дават отговор на условията за работа отвън МКС ", съобщи Дудоров. Целта е новият робот да е първата по рода си „ интелигентна “ машина, излязла в открития космос. С други думи, идната трансформация на Фьодор може да бъде Алексей Ленов (първият човек, излязъл в космоса) измежду хуманоидни роботи.
Ако няма закъснение в осъществяването на програмата за планиране на ново устройство, " ние ще бъдем първите ", сподели Дудоров.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР