Руският режисьор Андрей Тарковски често е сочен за едно от

...
Руският режисьор Андрей Тарковски често е сочен за едно от
Коментари Харесай

Полароидите на Андрей ТАРКОВСКИ | Mистерията на всекидневния живот

Руският режисьор Андрей Тарковски постоянно е апетитен за едно от най-големите феномени в киното на всички времена. Автор е единствено на седем заглавия, само че те му отреждат място измежду най- възхваляваните режисьори в историята на киното. Носител е на Златен лъв, на Голямата премия на журито в Кан и на премията на Ленин – най-високото отличие в някогашния Съветски съюз.

Самият Ингмар Бергман, споделя: „ Тарковски за мен е най-великият, този, който е измислил нов език, правилен на характера на кино лентата, като улавя живота като отражение, живота като сън. “

След неговата гибел през 1986 година доста неща се изписват и изговарят за създателя, само че една от най-красноречивите находки за неговия свят се появиха на бял свят под формата на персонални полародини фотоси, правени от него в края на живота му.

Тарковски постоянно отразява бързината, с която времето лети, и като че ли тези фотоси са неговия метод да го спре. Меланхолията в тях звучи като прощаване.

                                          

Снимки: Polaroid by Andrei Tarkovsky from the book Instant Light: Tarkovsky Polaroids from Thames and Hudson, gwarlingo.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР