Руският ракетен крайцер Москва, флагманът на Черноморския флот, потъна при

...
Руският ракетен крайцер Москва, флагманът на Черноморския флот, потъна при
Коментари Харесай

Ракетният крайцер Москва е потънал в Черно море

Руският ракетен крайцер " Москва " , флагманът на Черноморския флот, потъна при буксиране в пристанището в изискванията на бурно море, оповестиха от Министерството на защитата в четвъртък. Според съветските военни корпусът на военния транспортен съд е бил развален от детонация на муниции, породена от пожар на борда в сряда.

Украински публични лица настояват, че техните сили са поразили кораба с противокорабни ракети. Пентагонът съобщи, че не може да удостовери изказванието. В четвъртък над крайцера кръжеше американски дрон, който следеше придвижването му към Севастопол.

 

" По време на буксировката до пристанището на дестинацията, заради щета на корпуса, породена от експлозия на муниции, провокирана от пожар, крайцерът " Москва " губи резистентност. При бурните морски условия корабът потъна ", заяви съветското министерство на защитата в четвъртък вечерта.

Според известията в сряда корабът " Москва " се е намирал на към 90 км южно от Одеса, когато на борда му е избухнал пожар. Според съветските военни това е довело до детонация на неуточнени хранилища с муниции, което е развалило корпуса на кораба. Екипажът е евакуиран от намиращите се наоколо кораби на Черноморския флот и са изпратени влекачи, които да откарат " Москва " в Крим за ремонт.

 

В четвъртък сутринта от Москва оповестиха, че детонациите на борда са спрели, пожарът е сподавен и че крайцерът е на път към пристанището за ремонт. Той не беше упомената още веднъж по време на постоянния брифинг за военните интервенции в Украйна по-късно денем.

 

Миналия месец Украйна съобщи, че е потопила съветския патрулен транспортен съд " Василий Биков ". Няколко дни по-късно обаче той се появява в Севастопол незасегнат. Поръчан през 1983 година под името " Слава ", крайцерът е оборудван с 16 противокорабни ракети, тежка противовъздушна защита, както и торпеда и тежки оръдия.

 

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР