Руският президент Владимир Путин заяви в новогодишно видеообръщение, че страната

...
Руският президент Владимир Путин заяви в новогодишно видеообръщение, че страната
Коментари Харесай

Путин в новогодишното послание: Русия ще остане велика и независима и ще върви само напред

Руският президент Владимир Путин съобщи в новогодишно видеообръщение, че страната му в никакъв случай няма да се съобщи на опитите на Запада да употребява Украйна като инструмент за заличаване на Русия.

" Русия ще остане велика и самостоятелна и ще върви единствено напред ", съобщи Владимир Путин.

 

Нравствената и историческа справедливост е на наша страна, съобщи съветският президент.

" 2022 година е към своя край. Това беше година на сложни и нужни решения, на значими стъпки към обезпечаването на цялостния суверенитет на Русия и мощното консолидиране на нашето общество ", съобщи Путин.

 

Според него " това беше годината, която сложи доста неща на местата им, ясно разграничи мъжеството и героизма от измяната и малодушието и сподели, че няма по-голяма мощ от любовта към околните и скъпите, от верността към приятелите и другарите по оръжие и от предаността към Отечеството. "

Той поздрави с настъпването на новата година участниците в така наречен " специфична военна интервенция ", както Кремъл назовава войната в Украйна. По думите му съветските военни са нахлули в прилежаща Украйна, с цел да " се борят за своята татковина, за истината и справедливостта, с цел да бъдат надеждно обезпечени мирът и сигурността на Русия ".

В обръщението, излъчено по съветската държавна телевизия, Путин сподели, че Русия се бие в Украйна, с цел да отбрани своята " татковина " и да обезпечи " същинска самостоятелност " на своя народ.

 

За пръв път новогодишното обръщение на съветския президент бе излъчено не на фона на Кремъл, показват съветските медии. Путин бе обкръжен от военни. Държавният глава назова отиващата си година " повратна " и означи, че през нея са заложени основите на бъдещето на Русия и целия свят.

В деветминутно обръщение - най-дългото новогодишно послание през неговото 20-годишно ръководство, Путин упрекна Запада, че лъже Русия и че предизвика Москва да стартира това, което тя назовава " специфична военна интервенция " в Украйна.

" Години наред западните елити лицемерно ни уверяваха в своите мирни планове ", сподели той в тирада, снимана пред съветски военнослужещи в щаба на Южния боен окръг на Русия.

„ Всъщност по всевъзможен вероятен метод те насърчаваха неонацистите, които организираха открит тероризъм против цивилни в Донбас “, сподели Путин в извънредно войнствена новогодишна тирада, показва Ройтерс.

По-рано през днешния ден съветският министър на защитата Сергей Шойгу се зарече, че успеха в Украйна е " неизбежна ", като похвали героизма на съветските бойци, които се бият на фронтовата линия, и тези, които са починали по време на 10-месечната война.

" Западът излъга за мира ", сподели Путин. " Той се приготвяше за експанзия... и в този момент те цинично употребяват Украйна и нейния народ, с цел да отслабят и разцепят Русия. "

„ Ние в никакъв случай не сме разрешавали това и в никакъв случай няма да позволим на никого да ни аргументи това ", цитират съветските държавни осведомителни организации думите на Путин в клипа, излъчен в среднощ в Далечния изток на Русия. Първи новогодишното обръщение на президента видяха жителите на Камчатка и Чухотка.

Киев и Западът отхвърлят изказванията на Москва за началото на спора и споделят, че Путин е почнал неоснователна нападателна война в опит да завземе територия и да смъкна украинския президент Володимир Зеленски.

 

Източник БНР, Българска телеграфна агенция, Газета.ру

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР