Руският президент Владимир Путин заяви пред германския си колега Олаф

...
Руският президент Владимир Путин заяви пред германския си колега Олаф
Коментари Харесай

Путин: Ударите върху украинската инфраструктура са неизбежни

Руският президент Владимир Путин съобщи пред немския си сътрудник Олаф Шолц, че офанзивите на Москва против украинската инфраструктура са " неизбежни " и упрекна Запада, че води " разрушителна " политика, съобщи Агенция Франс Прес.

" Беше маркирано, че съветските въоръжени сили от дълго време се въздържат от прецизни ракетни удари по избрани цели на територията на Украйна ", се споделя в изказване на Кремъл след телефонния диалог сред Шолц и Путин.

" Но в този момент сходни ограничения се трансфораха в насилствен и неминуем отговор на провокативните офанзиви на Киев против гражданската инфраструктура на Русия ", добави Кремъл.

През последните седмици Москва нанесе удари по енергийните мрежи на Украйна.

" Вниманието беше привлечено от разрушителната линия на западните страни, в това число Германия, които доставят киевския режим с оръжие и образоват украинските военни ", се споделя в изказването на Кремъл.

Путин съобщи, че " политическата и финансовата поддръжка " от западните съдружници на Украйна " води до обстоятелството, че Киев изцяло отхвърля концепцията за каквито и да било договаряния ".

Германският канцлер Олаф Шолц пък е настоял Русия да потърси дипломатическо решение за преустановяване на войната в Украйна, което включва и евакуиране на съветските войски от Украйна.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР