Руският президент Владимир Путин заяви, че САЩ са измислили предлог

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че САЩ са измислили предлог
Коментари Харесай

Путин: САЩ си измислиха предлог в Азия за да напуснат договора за ядрени ракети

Руският президент Владимир Путин съобщи, че Съединени американски щати са измислили претекст с опасения за Азия за излизане от Договора за ИНФ , оповестяват съветските медии.

Той изяснява, че разполагането на а мерикански ракети със междинен и дребен обхват в Азия визира ползите на Русия и утежнява обстановката в интернационалната сигурност.

Съединени американски щати публично се отдръпнаха от съглашението от 1987 година на 2 август , месеци откакто администрацията на Тръмп разгласи желанието си да приключи отговорностите си по контракта.

" Този ​​път взеха решение да създадат нещо по-сложно, измислиха опрощение , макар че това безусловно не е обвързвано с Русия, това е обвързвано с тяхната азиатска политика и виждаме какво се случва в действителност в този момент с тези ракети със междинен и по-малък обхват. През цялото време ни упрекваха, че нарушаваме нещо, три месеца откакто се отдръпнаха, тестваха ракета със междинен обхват ", добавя Путин.
 Путин: Русия оказва помощ на Китай със системи за ранно предизвестие от ракети
Путин: Русия оказва помощ на Китай със системи за ранно предизвестие от ракети

От времето на Студената война единствено Съединени американски щати и Русия имат такива системи

По думите му, такава ракета не може да бъде изработен за три месеца . " Ясно е кой е цел номер едно в тази ситуация . Ние не сме удовлетворени, тъй като това се отнася до нас . Ще бъде належащо да се прегледа къде са ситуирани (ракетите), само че те биха могли да доближат и до съветска територия . Затова това те не усъвършенстват, а по-скоро утежнява обстановката във връзка с интернационалната сигурност ".

Путин по-рано разгласи, че Русия ще отговори на появяването на американски ракети със междинен и дребен обхват в Азия. Според него сходни дейности на американските управляващи единствено ще основат нови закани.

През август се появи публична информация, че Съединени американски щати разискват със своите съдружници опцията за разполагане на нови ракети със междинен обхват в Азия.
 Китай показва нуклеарните си ракети, стигащи всяка точка на света
Китай показва нуклеарните си ракети, стигащи всяка точка на света

Могат да ударят Съединени американски щати за 30 минути

Несигурността по отношение на вероятностите за продължение на Договора за понижаване стратегическите нападателни оръжията (START-3, " Нов старт " ) тласка разгръщащата се конкуренция с оръжия в света, разяснява Путин по време на съвещание на Съвета на държавните ръководители от Оперативно-наблюдателно дело.

Той означи, че " към момента съществува неустановеност към контракта по отношение на ограниченията за по-нататъшно понижаване и ограничение на стратегическите настъпателни оръжия , по този начин наречения контракт START-3, който изтича през февруари 2021 година "

" Засега администрацията на Съединени американски щати не е решила какво ще прави . Доколкото разбираме и усещаме, вътре в администрацията има разногласия: някой споделя, че би трябвало да бъде уголемен, някой има вяра, че Съединени американски щати не би трябвало да си връзват ръцете и краката краката с такива ограничавания . Това основава детайл на неустановеност и тласка разгръщащата се конкуренция с оръжия, което е доста неприятно ", добавя той.

Путин изяснява, че е изпратил " подобаващ зов до държавните ръководители на доста страни по света. Ние декларирахме, че няма да разпростирам ракети със междинен обхват, в случай че ги имаме, само че ние, несъмнено, в този момент ще работим върху това, откакто американците ги имат ".
 Съединени американски щати е подготвен с всички военни качества да пази мира
Съединени американски щати е подготвен с всички военни качества да пази мира

Пентагонът желае да сътвори огромна и по-смъртоносна мощ против Русия и Китай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР