Руският президент Владимир Путин заяви, че САЩ и НАТО не

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че САЩ и НАТО не
Коментари Харесай

Говори Путин: Западът не взе отношение по основните ни тревоги в ситуацията в Украйна

Руският президент Владимир Путин съобщи, че Съединени американски щати и НАТО не са дали отговор на главните претенции на Русия за сигурност в опълчването към Украйна, само че че Москва е подготвена да продължи да беседва.

Путин направи мненията в телефонен диалог с френския президент Еманюел Макрон след седмици на безмълвие по тематиката за украинската рецесия, съобщи Ройтерс.

Кремъл цитира Путин да споделя на Макрон, че ще изследва писмените отговори, предоставени от Вашингтон и НАТО тази седмица, преди да вземе решение за по-нататъшни дейности.

" Беше обърнато внимание на обстоятелството, че в отговорите на Съединени американски щати и НАТО не са взети поради главните опасения на Русия ", показват от Кремъл.

Изброените претенции на Москва са стопиране на разширението на НАТО, неразполагане на нападателни оръжия наоколо до границите на Русия и връщането на " военните качества и инфраструктура " на НАТО във типа, в който са били преди присъединението на някогашните страни от Варшавския контракт в Източна Европа.

" Ключовият въпрос беше подценен - по какъв начин Съединени американски щати и техните съдружници имат намерение да следват правилото на интегритет на сигурността... че никой не би трябвало да укрепва своята сигурност за сметка на сигурността на друга страна ", показва се в формалното известие за диалога от съветска страна.

Съединените щати и съдружниците им предизвестиха Путин, че Русия ще бъде изправена пред строги стопански наказания, в случай че нападне Украйна. Мерките ще надградят тези, наложени откакто Русия анексира Крим и поддържа сепаратистите в Източна Украйна през 2014 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР