Руският президент Владимир Путин заяви, че руските войски ще продължат

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че руските войски ще продължат
Коментари Харесай

Путин заяви, че Русия трябва да продължи да напредва след Авдеевка

Руският президент Владимир Путин съобщи, че съветските войски ще продължат да навлизат в Украйна, с цел да надградят триумфите си на бойното поле след рухването на Авдеевка, откъдето съгласно него украинските войски са били принудени да бягат в безпорядък, съобщи Българска телеграфна агенция.

Градът, който в миналото е имал население от 32 000 души, беше високомерен от съветските войски в събота, което е най-голямата победа на Путин на бойното поле от завладяването на град Бахмут през май 2023 година

Днес Путин сподели, че украинската заповед за евакуиране от града е била огласена, откакто украинските войски към този момент са почнали да бягат в безпорядък. Той акцентира, че всички пленени украински военнослужещи би трябвало да се употребяват с правата си според интернационалните конвенции за военнопленниците.

" Що се отнася до цялостната обстановка в Авдеевка, това е безспорен триумф, приветствам ви. Той би трябвало да бъде надграждан ", сподели  Путин на министъра на защитата Сергей Шойгу в Кремъл.

" Това развиване би трябвало да бъде добре квалифицирано, обезпечено с персонален състав, оръжие, съоръжение и муниции ", сподели Путин. " Може да наподобява явно, само че все пак ви обръщам внимание на това ", добави той.

Украйна съобщи, че е изтеглила бойците си, с цел да ги избави от цялостно обграждане след месеци на яростни боеве. Украинските военни обявиха, че е имало жертви, само че че обстановката се е нормализирала след отстъплението.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР