Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия е заплашена от

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия е заплашена от
Коментари Харесай

Путин: Всички трябва да разберат това

Руският президент Владимир Путин съобщи, че Русия е застрашена от немски танкове " още веднъж ", както е било по време на Втората международна война, като предизвести, че Москва е подготвена да отговори.

В тирада по случай 80-годишнината от успеха на Червената войска над нацистка Германия при Сталинград, Путин направи паралел сред битката на Съветския съюз през Втората международна война и нашествието на Русия в Украйна.



" Това е необикновено, само че е правилно. Отново ни заплашват немски танкове " Леопард ", сподели Путин във Волгоград (Сталинград по време на Втората международна война - бел. ред.).

" Отново и още веднъж сме принудени да отблъскваме експанзията на груповия Запад ", съобщи Путин.

" Ние не изпращаме танкове към техните граници, само че имаме с какво да отговорим и няма да е единствено с бронирани машини, всички би трябвало да схванат това. Една модерна война с Русия ще бъде напълно друга ", заплаши Путин.

Откакто изпрати войски в Украйна през февруари предходната година, Путин нееднократно е заплашвал да употребява нуклеарни оръжия против Запада, в случай че спорът ескалира.

" Готовността да се отиде до дъно, да се направи невъзможното в името на родината, в името на истината беше и е в кръвта, в характера на нашия многонационален народ ", разгласи през днешния ден Путин.



Обсадата на Сталинград през 1942-43 година продължава повече от шест месеца, като в последна сметка руските войски с цената на неизчислими жертви съумяват да обкръжат и разгромят немската 6-а войска. Битката е най-кървавата в човешката история. Германия и нейните съдружници - Италия, Румъния и Унгария губят при Сталинград сред 750 и 900 хиляди бойци - убити, ранени или пленени. Оценките за загубите на Червената войска се движат сред 1 и 2 милиона, като съгласно множеството модерни историци цифрата е към 1,2 милиона.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР