Руският президент Владимир Путин заяви, че на срещата с турския

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че на срещата с турския
Коментари Харесай

Путин и Ердоган потвърдиха готовност да продължат със зоните за деескалация в Сирия


Руският президент Владимир Путин съобщи, че на срещата с турския му сътрудник Реджеп Тайип Ердоган двамата са удостоверили готовността си да продължат работата по зоните за деескалация в Сирия, съобщи ТАСС.

" Потвърдена беше готовността да следваме постигнатите на шестата интернационална среща за Сирия в средата на септември в Астана дефинитивни договорености по основаването на четири зони за деескалация, в това число най-голямата от тях в провинция Идлиб ", сподели пред публицисти Путин след руско-турските диалози в четвъртък вечер.

Турция и Русия поддържат териториалната целокупност на Ирак и Сирия, съобщи Ердоган на общата конференция с Путин, излъчена от телевизия " А Хабер ".

Ние с Русия поддържаме териториалната целокупност на Ирак и Сирия. Турция ще продължи тясното си съдействие с Русия за реализиране на политическо решение на рецесията в Сирия ", означи той.

Путин сподели, че на процедура са основани изискванията, нужни за преустановяване на гражданската война в Сирия, съобщи Ройтерс.

Според него основаването на зоните за деескалация е въведение към прекратяването на войната.

На процедура са основани нужните условия за преустановяване на братоубийствената война в Сирия, за окончателното заличаване на терористите и връщането на сирийците към кротичък живот, за връщането им вкъщи, сподели Путин.

Турският президент съобщи, че референдумът на иракските кюрди е нелегитимен и че би трябвало да се попречи на кюрдското районно държавно управление в Северен Ирак да направи " по-големи неточности ", цитира го Ройтерс.

Президентите на Русия и на Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган разговаряха първо на четири очи в продължение на съвсем два часа нощес, съобщи ТАСС.

После диалозите продължиха в уголемен състав на вечеря, само че в закрит за медиите режим, добавя организацията.

От съветска страна в руско-турските договаряния участваха министърът на външните работи Сергей Лавров, представителят на Кремъл Дмитрий Песков, помощникът на президента Юрий Ушаков, министърът на енергетиката Александър Новак, началникът на генералния щаб на съветската войска Валерий Герасимов, специфичният представител по споразумяване на сирийската рецесия Александър Лаврентиев, шефовете на фирмите Газпром и Росатом, посланикът на Русия в Турция.

Турската делегация включваше началника на генералния щаб на турската войска Хулуси Акар, вицепремиерът Мехмет Шимшек, министъра на външните работи Мевлют Чавушоглу, министрите на енергетиката и стопанската система, посланика на Турция в Русия, ръководителя на националното разузнаване, заместник-министъра на защитата, основния консултант на президента Садък Арслан и заместник-ръководителя на администрацията на президента Ибрахим Калън.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР