Руският президент Владимир Путин заяви, че газовият хъб, по който

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че газовият хъб, по който
Коментари Харесай

Путин се договори с Ердоган газовият хъб на Турция да се превърне в електронна платформа за търговия

Руският президент Владимир Путин съобщи, че газовият хъб, по който той и турският му сътрудник Реджеп Тайип Ердоган се договориха да работят след диалози по-рано тази година, ще бъде основан като " електронна платформа за търговия ", съобщи Анадолската организация.

" Искам да поясня, че това не е петрол или оборудване за предпазване на петрол, това е газ. И ние, и нашите турски другари знаем това. Говорим за основаването на електронна платформа за търговия ", съобщи Путин на брифинг в Санкт Петербург.

Путин акцентира, че планът за газов хъб не включва предпазване на огромно количество газ.

" Това е просто комфортно място за образуване на такава електронна платформа за търговия, тъй като Турция се трансформира в директна страна за Европа ", сподели Путин.

Руският президент добави, че ролята на Турция като директна страна нараства и акцентира, че всички страни ще се стремят да подсигуряват енергийната си сигурност, в случай че газовите връзки бъдат нарушени.

Той засегна и тематиката за бъдещите диалози с Ердоган, като посочи, че са се договорили да проведат телефонен диалог по-късно.

" По мое мнение се договорихме да беседваме на 2 юли. Ще беседваме и ще вземем решение ", сподели той.

Путин добави, че въпреки да са се договорили да проведат и диалози очи в очи, той и Ердоган към момента не са решили за времето и мястото. " Или той ще пристигна при нас, или аз ще отида при него, ще забележим ", сподели Путин.

След среща с украинския си сътрудник Володимир Зеленски в Истанбул Ердоган разгласи по-рано този месец, че Путин може да посети Турция през август. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР