Руският президент Владимир Путин заплаши да изгони още 155 души

...
Руският президент Владимир Путин заплаши да изгони още 155 души
Коментари Харесай

Путин за САЩ: Как да водиш диалог с хора, които бъркат Австрия с Австралия

Руският президент Владимир Путин заплаши да изгони още 155 души от дипломатическия личен състав на Съединени американски щати.
„ Запазваме си правото да вземем решение какъв брой американски дипломати да има в Москва. Но за момента няма да подхващаме нищо”, сподели Путин на конференция след срещата на високо ниво на страните от групата БРИКС в Южен Китай.
Досега Москва подреди на Съединени американски щати до 1 септември да понижат дипломатическото си наличие с 455 души – толкоз, с колкото Москва разполага в Съединени американски щати.
Тази численост обаче включва и 155 души, които работят за съветските дипломатически задачи в Организация на обединените нации в Ню Йорк, посочи Путин, като даде да се разбере, че неговата страна може да сведе броя на дипломатите на Съединени американски щати до 300: „ Това е 455 минус 155”, сподели Путин.
В събота Русия трябваше да освободи постройката на консулството си в Сан Франсиско и две дипломатически здания в Ню Йорк и Вашингтон откакто Съединени американски щати подредиха те да бъдат закрити.
В неделя Русия настоя Съединени американски щати да премислят затварянето на дипломатическите й обекти като уточни, че само Вашингтон носи отговорност за утежняването на връзките след „ враждебния си акт”.
„ Трудно се разговоря с хора, които бъркат Австрия с Австралия. Нищо не може да се направи по въпроса, това наподобява е равнището на политическата просвета на избрана част от американския истаблишмънт”, сподели Путин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР