Руският президент Владимир Путин все повече се затруднява да крие

...
Руският президент Владимир Путин все повече се затруднява да крие
Коментари Харесай

Белият дом: Путин вече не успява да крие провалите в Украйна

Руският президент Владимир Путин от ден на ден се затруднява да крие от руснаците мащабите на съветските провали в Украйна - сподели в изявление за CNN представителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби. Той назова впечатляващи скорошните триумфи на украинската войска в Харковска област, въпреки и да не ги дефинира като огромен поврат във войната.

" Не знам дали можем още през днешния ден да назовем бързото напредване на украинските войски поврат, само че е явно, че военните сводки на Украйна са впечатляващи. Ще се погрижим да продължим да доставяме украинците с нужните принадлежности и запаси за постигането на последващи триумфи ", даде обещание Кърби.

Военните триумфи на Украйна

По-рано украинският президент Володимир Зеленски заяви, че от началото на септември Украйна си е възстановила контрола над 6000 кв. км територия на изток и на юг. Джон Кърби се въздържа от оценки какви тъкмо територии са си върнали украинците, само че означи, че интервенциите на украинските въоръжени сили са " имали влияние върху руснаците, предиздвикали са ги да правят отстъпка и да изоставен регионите, в които напредват украинците ".

По мотив положението на съветския боен контингент в Украйна Джон Кърби сподели, че съветските бойци през цялото време на войната са страдали от неналичието на бойна съгласуваност, положително командване и висок дух. " Те бягаха от сраженията още в първите няколко седмица в Киев и в неговите покрайнини ", подсети представителят на Белия дом.

Руски политици желаят оставката на Путин

Междувременно в Русия пораства съпротивата против Владимир Путин. 40 локални политици от Санкт Петербург и Москва намерено желаеха оставката на шефа на Кремъл. " Смятаме, че дейностите на президента Владимир Путин вредят на бъдещето на Русия и на нейните жители ", написа в петицията, която събира от ден на ден подписи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР