Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Руски социолози: Путин може да спечели 82% от гласовете на президентските избори

Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През може да получи 82% от гласовете на идните избори, съгласно правилни на Кремъл социолози, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

Руснаците ще гласоподават на президентски избори, които ще приключат в неделя и на които Путин ще се пробва да завоюва още един шестгодишен мандат.

Победата му е считана за предизвестена на фона на неналичието на сериозен противник, само че управляващите вършат всичко допустимо, с цел да показват вота за безапелационен, показва ДПА. Смята се, че тримата му противници, които или намерено поддържат Путин, или следват линията на Кремъл, нямат шансове и че всеки от тях ще получи сред 5% и 6% от вота, излиза наяве от изследване измежду имащите право на глас на социологическия институт ВЦИОМ.

Централната изборна комисия не разреши на претенденти от опозицията да се кандидатират за изборите, които се планува да бъдат създадени от петък до неделя.

Социологическите изследвания в Русия са основен инструмент, посредством който държавното управление преценя успеваемостта на пропагандата на Кремъл, да вземем за пример в държавните медии, разяснява ДПА. Контролираната от Кремъл държавна телевизия, която главно е гледана от възрастни руснаци в селски региони, показва Путин като претендент без конкуренция. 

Путин, който е на власт от съвсем четвърт век и който през 2022 година стартира пълномащабната инвазия на Украйна, твърди, че изборите са избор за " бъдещето на Русия. Той показва войната в Украйна като борба против западната надмощие, което намира отклик измежду мнозина руснаци, отбелязва ДПА.

Ако Путин получи повече от 80% от гласовете, това би бил най-хубавият му резултат на президентски избори и би могло да бъде признато като сигнал за увереността на ръководещите сили.

На изборите през 2018 година той получи 76,7% от гласовете при изборна интензивност от 67,5%. По информация от изборната комисия броят на хората с право на глас в Русия е 112 милиона. Още 2 милиона руснаци живеят в чужбина.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР