Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Путин поиска засилване на енергийното сътрудничество с централноазиатските държави

Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През се разгласи през днешния ден за разширение на съдействието в енергийния бранш с страните от Централна Азия, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6200
На среща на върха на страните с изход на Каспийско море, Путин сподели, че съгласно Русия основните задания в бъдеще на страните от групата е развиването на  районната търговия, взаимните вложения и задълбочаването на съдействието в софтуерния бранш. Той установи, че прикаспийските страни към този момент си сътрудничат тясно в добива на нефт и газа, само че изиска усилване на това съдействие.

В отговор на нашествието в Украйна Европейски Съюз и други страни постановиха на Русия необятен кръг от наказания, в това число отчасти петролно ембарго. Оттогава Кремъл неведнъж е заявявал, че желае да пренасочи търговията си към други места по света, отбелязва ДПА.

В заключителния документ на форума в туркменистанската столица Ашхабад, се споделя, че страните удостоверяват привързаността си към Устава на Организация на обединените нации и интернационалното право и показват подготвеност " да поддържат районната сигурност и непоклатимост, да укрепват взаимноизгодното икономическо съдействие, да подсигуряват екологичната сигурност, да развиват културни, филантропични, научни и други връзки ". Отбелязва се също, че държавните глави са разискали настоящи интернационалните и районни проблеми от съвместен интерес.

Освен Путин в срещата на върха на Каспийската петорка участваха президентите на Азербайджан Илхам Алиев, на Иран Ебрахим Раиси, на Казахстан Касим-Жомарт Токаев и на Туркменистан Сердар Бердимухамедов. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР