Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Путин кани външните министри на Азербайджан и Армения в Москва за преговори за Нагорни Карабах

Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През предложения външните министри на Армения и Азербайджан на договаряния през днешния ден в Москва за споразумяване на спора за Нагорни Карабах, заяви пресслужбата на Кремъл, представена от ТАСС и Франс прес.

След поредност телефонни диалози с президента на Азербайджан Илхам Алиев и премиера на Армения Никол Пашинян съветският президент приканва за преустановяване на бойните дейности в региона на нагорно-карабахския спор по филантропични съображения - за замяна на пленници и на телата на починалите.

За съвещания по тези въпроси с посредничеството на съветския външен министър на 9 октомври в Москва са поканени външните министри на Азербайджан и Армения, се споделя в известието.

При възобновилата се на 27 септември въоръжена борба сред арменските сепаратисти в Нагорни Карабах и азербайджанските сили до момента, по публични данни, са починали сред 300 и 400 души, включително към 50 цивилни.

Информацията обаче е частична и числеността на жертвите може да е доста по-голяма, като всеки от лагерите твърди, че е ликвидирал хиляди бойци на съперника.

Многобройните апели на интернационалната общественост за помирение досега остават без отговор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР