Руският президент Владимир Путин вероятно ще увеличи военните си амбиции

...
Руският президент Владимир Путин вероятно ще увеличи военните си амбиции
Коментари Харесай

Зам.-председателят на ЕК: Ако спечели в Украйна, Путин вероятно ще удари НАТО в балтийските страни |

Руският президент Владимир Путин евентуално ще усили военните си упоритости и ще насочи предизвикателство към НАТО в страните от Балтийско море - Литва, Латвия и Естония, в случай че не бъде спрян в Украйна, предизвести заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис в изявление за.

Комисарят по търговията, който е израснал в Съветския съюз и се опира на опита си като някогашен министър-председател на Латвия, съобщи, че Европейски Съюз би трябвало да одобри съществено съветската опасност след години на нееднозначно отношение от страна на Брюксел по отношение на Москва.

" Ако ние не подкрепим Украйна, това няма да спре в Украйна. Ясно е, че в този момент Путин е в някакво нападателно въодушевление на война и за жалост е евентуално тази експанзия да продължи и в други страни ", сподели той.

Запитан дали е угрижен за Молдова, той уточни балтийските страни като причина за безпокойствие. " Ако погледнете ескалиращата нападателна изразителност на Русия и даже изказванията, в които се твърди, че Русия поддържа ползите на Беларус за достъп до Балтийско море, както и засилващата се антибалтийска изразителност - ами в Украйна също стартира със усилване на антиукраинската изразителност. "

Прогнозата, че балтийските страни може да са идващите в полезрението на Путин след нахлуването в Украйна отразява равнището на паника в някои среди на Европейската комисия по отношение на идващия ход на Путин. Домбровскис от дълго време предизвестява за опасността, която съставлява съветският президент.

Макар и да приема, че нуклеарната опасност от страна на Русия е сериозна, Домбровскис е срещу умиротворяването на съветския водач.

" Въпросът е: доколко се поддаваме на този шантаж, тъй като той може да се употребява непрекъснато против всичко? Путин ще продължи нападателните си войни, той постоянно ще употребява този шантаж ", сподели той. " Това са уроци, които е трябвало да бъдат научени преди. Умиротворяването на агресора не дава резултат и агресорът би трябвало да бъде спрян по всевъзможен начин. "

Домбровскис е песимистичен и във връзка с дипломатическите увертюри към Путин. " Въпросът е дали те ще доведат до някакви осезаеми резултати във връзка с прекъсването на войната или най-малко ще обезпечат преустановяване на огъня или филантропични коридори. В момента нито едно от тези неща, за жалост, не се е материализирало. " Френският президент Еманюел Макрон играе водеща роля в контактите на Европа с Путин, като през последните дни съветският президент беседва и с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел и немския канцлер Олаф Шолц.

Бившият латвийски министър-председател акцентира, че нови наказания против Русия може да има до дни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР