Руският президент Владимир Путин вече не може да бъде смятан

...
Руският президент Владимир Путин вече не може да бъде смятан
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Путин не е човек, с когото може да се разговаря

Руският президент Владимир Путин към този момент не може да бъде считан за човек, с който може да се беседва, сподели английският министър председател Борис Джонсън, представен от Ройтерс.

Той съобщи това във Варшава в отговор на журналистически въпрос дали е вероятен компромис сред Русия и Украйна за преустановяване на военните дейности.

" Това, което всички в интернационалната общественост би трябвало да признаят, е, че изходът е нещо, за което самите украинци би трябвало да изразят воля и предпочитание - те би трябвало да решат бъдещето на страната си ", сподели Джонсън.

Британският министър председател предизвести за разрастваща се филантропична рецесия, породена от съветската инвазия в Украйна.

" Когато приказвах с президента (на САЩ) Джо Байдън нощес, ние се съсредоточихме върху филантропичното злополучие, което в този момент стартира. Инвазията на Путин към този момент накара стотици хиляди хора да избягат от вкъщи си и ние би трябвало да се подготвим за още по-голям поток - може би милиони " бежанци, сподели той.

" Англия ще даде до 220 милиона лири стерлинги (294,69 милиона долара) незабавна филантропична помощ за Украйна. Поставил съм 1000 военни в подготвеност за подкрепяне на филантропичния отговор в прилежащите страни, в това число в Полша ", добави Джонсън.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР