Руският президент Владимир Путин възложи да се сформира правителствена комисия

...
Руският президент Владимир Путин възложи да се сформира правителствена комисия
Коментари Харесай

Путин нареди да се сформира правителствена комисия заради взрива на Кримския мост

Руският президент Владимир Путин разпореди да се образува държавна комисия по отношение на повредата на Кримския мост. Това заяви в събота, 8 октомври, прессекретарят на президента Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

Говорителят на Кремъл уточни, че съветският водач е прочел отчетите на министър-председателя Михаил Мишустин, вицепремиера Марат Хуснулин, ръководителите на Министерството на изключителните обстановки Александър Куренков и Министерството на превоза Виталий Савелиев, както и на ръководителите на правоприлагащите органи.

Песков добави, че президентът е упълномощил на премиера да образува неотложно държавна комисия за определяне на аргументите за случая и допустимо най-бързо премахване на следствията. Според него в комисията ще влязат ръководителите на Краснодарския край и Крим, както и представители на Националната армия, ФСБ и Министерството на вътрешните работи.

„ От името на президента министрите Савелиев и Куренков отпътуваха за мястото “, добави прессекретарят на съветския водач.

За пожара на Кримския мост стана известно сутринта на 8 октомври. Пресслужбата на Кримската железница (КЖД) заяви, че това е станало вследствие на пожар в контейнер за гориво в опашката на товарен трен.

На собствен ред Националният антитерористичен комитет (НАК) заяви, че камион е бил взривен на Кримския мост. В резултат на това два автомобилни сектора на моста отчасти се срутиха, а седем резервоара за гориво на железопътния трен се възпламениха .

Източник: ТАСС




Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР