Руският президент Владимир Путин стана причина в световните медии отново

...
Руският президент Владимир Путин стана причина в световните медии отново
Коментари Харесай

Путин стана за смях в Туркменистан заради дълга маса

Руският президент Владимир Путин стана причина в международните медии още веднъж да влезе тематиката за дългите маси за договаряния и той да бъде взет на майтап.

В столицата на някогашната руска република Туркменистан - Ашхабад, се състоя срещата на каспийските страни. В нея участваха президентът на Азербайджан Илхам Алиев, на Иран - Ибрахим Раиси, на Казахстан - Касим-Жомарт Токаев, на Русия - Владимир Путин, и на Туркменистан - Сердар Бердимухамедов. Това бе първата задгранична аудиенция на Путин от началото на войната в Украйна.



В обществените мрежи голямата маса, на която заседаваха държавните глави, стана за смях. Разстоянието сред петимата беше над 10 метра. Според неофициална информация това е станало по искане на Кремъл.

Потребител с псевдоним Проф. Преображенски съпостави масите на срещата на Г-7 и на каспийската среща.

На каспийската среща участниците са петима, означи той, а на сещата на Г-7 са девет. Западните водачи, измежду които Джо Байдън, Урсула фон дер Лайен, Шарл Мишел, Борис Джонсън, Джъстин Трюдо, за разлика от каспийските, стояха близо един до различен.



" Форумът в Душанбе е с присъединяване на Путин. По-добре да го бяха създали на футболен стадион ", написа във Facebook Леонид Швец.

Руско-израелският бизнесмен Леонид Невзлин иронизира в Туитър, че " срещата предходна в другарска и непринудена конюнктура ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР