Руският президент Владимир Путин ще участва в пленарна сесия на

...
Руският президент Владимир Путин ще участва в пленарна сесия на
Коментари Харесай

Путин ще говори на сесията на Валдайския клуб, ще отговаря на въпроси - Топ новини

Руският президент Владимир Путин ще взе участие в пленарна сесия на Международния спорен клуб „ Валдай “ в четвъртък. Темата на сесията ще бъде Постхегемонистичен свят: правдивост и сигурност за всеки, съобщи ТАСС.

Прессекретарят на президента Дмитрий Песков сподели по-рано, че Путин ще изнесе просторен отчет, който ще бъде последван от полемика. Сесията ще бъде модерирана от научния шеф на Валдай Фьодор Лукянов.

Според представителя на Кремъл събитието „ дава обещание да бъде доста и доста значимо “. Той обаче отхвърли да каже кои тематики ще засегне президентът.

От основаването на Валдайския клуб през 2004 година Путин обичайно се среща с неговите участници. Първата конференция се организира във Велики Новгород покрай езерото Валдай, което й даде името. Клубът организира сесиите си в Сочи от 2014 година, само че за 2020 година, когато се организира в Москва заради пандемичните ограничавания и президентът се обърна към него онлайн. Тази година конференцията също ще се организира в Москва.

Речта на Путин на Валдай предходната година

Путин неведнъж е казвал, че се преценява с мнението на клуба, когато взема решения за развиването на страната. Той постоянно беседва с членовете на клуба, с цел да разисква настоящи въпроси на международната политика и стопанска система, както и най-острите въпроси. Много значими изказвания бяха направени от президента на клубната сесия на Валдай.

Така речта на Путин на миналогодишната сесия беше отдадена на връзките сред Русия и Съединени американски щати, глобите, Украйна, вероятното признание на талибанското придвижване (забранено в Русия). Коментирайки газовата рецесия в Европа, Путин означи, че обстановката е резултат от икономическата политика на Европейската комисия и Русия няма нищо общо с това.

Специален акцент беше подложен върху вътрешния дневен ред, в това число имунизирането против коронавирусната зараза и закона за непознатите сътрудници. Той сподели още, че главният резултат от дългогодишната му работа е намаляването на бедността.

За тазгодишната среща

Валдайският клуб постоянно се е опитвал да търси главните аргументи за световното развиване. В момента се концентрира върху световните политически и стопански процеси.

Сега, когато световното осведомително пространство се трансформира в сцена на борба, ролята на експертните полемики е толкоз значима, колкото в никакъв случай до момента, отбелязва пресслужбата на Кремъл. Тази година уредниците на форума са подготвени да разяснят на задграничните участници аргументите и следствията от това, което се случва сега в руско-украинските връзки.

През интервала на своето битие Валдайският клуб си завоюва репутацията на авторитетна интернационална площадка за съдействие сред водещи международни специалисти и съветски учени, политици и държавни чиновници. Повече от 1000 делегати от повече от 80 страни са взели присъединяване в полемиките на клуба за интервала на неговото битие.
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР