Руският президент Владимир Путин се срещна с китайския министър на

...
Руският президент Владимир Путин се срещна с китайския министър на
Коментари Харесай

Путин прие китайския министър на отбраната

Руският президент Владимир Путин се срещна с китайския министър на защитата Ли Шанфу в Москва и приветства военното съдействие сред двете страни, които оповестиха „ безгранично “ партньорство, заяви Ройтерс.

На фрагменти от срещата, оповестени от Кремъл, се вижда по какъв начин Путин се ръкува с Ли, който преди този момент му козирува, а по-късно сядат на една маса. Присъства и съветският министър на защитата Сергей Шойгу.

„ Развитието на връзките сред нашите две народи върви добре във всички области - в стопанската система, обществения, културния и просветителния бранш, както и във военните ведомства “, съобщи Путин във встъпителните си думи.

Пекин разгласи визитата на Ли в Москва предходната седмица, като съобщи, че той ще се срещне с представители на защитата, само че не беше упоменато за среща с Путин.

Китайският президент Си Цзинпин се срещна с Путин в Москва предишния месец. Русия и Китай се стремят към по-нататъшно подсилване на икономическите, политическите и военните си връзки, откакто Москва изпрати десетки хиляди бойци в Украйна през февруари 2022 година

Украинските сили откриват все по-голям брой китайски съставни елементи в съветските оръжия, употребявани в Украйна, съобщи в петък почитан чиновник в Киев. Пекин нееднократно е отричал да изпраща военно съоръжение на Русия, напомня Ройтерс.

 



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР