Руският президент Владимир Путин се срещна с беларуския си колега

...
Руският президент Владимир Путин се срещна с беларуския си колега
Коментари Харесай

Лукашенко: Беларус и Русия са отворени за диалог с европейските държави

Руският президент Владимир Путин се срещна с беларуския си сътрудник Александър Лукашенко на фона на опасенията, че Москва може да изиска от Минск поддръжка за войната си в Украйна. Путин разгласи, че е удовлетворен от връзките сред двете страни.

 
Целта ни е да обобщим резултатите в разнообразни области. Обърнахме доста внимание на въпросите за сигурността напоследък, съдействието на интернационалната сцена. Като цяло би трябвало да сме удовлетворени от метода, по който нашите връзки се построяват на тази основа.
Владимир Путин, президент на Русия

Александър Лукашенко съобщи, че Беларус и Русия са " отворени за диалог с други страни, в това число европейски ".

 
Надявам се, че скоро ще се вслушат в гласа на разсъдъка и ще преминем към градивно разискване на въпросите за сигурността и бъдещия международен ред.
Александър Лукашенко, президент на Беларус

Руският външен министър Сергей Лавров от своя страна е разискал " украинската рецесия " с беларуския си сътрудник Сергей Алейник и западните наказания, наложени поради нашествието в Украйна.

Междувременно беларуската опозиционерка Светлана Тихановска предизвести, че шансът страната ѝ да изпрати военни в Украйна може да нарасне през идващите седмици. От съветското министерство на защитата разгласиха фрагменти от военно обучение в Беларус. В свое известие от ведомството показват, че военните от основаната по-рано районна група сред Москва и Минск не престават интензивната бойна подготовка.

Тази седмица Русия и Китай възнамеряват военноморски маневри край крайбрежията на Тайван и Япония, в Източнокитайско море. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР