Руският президент Владимир Путин разпореди в понеделник да се създаде

...
Руският президент Владимир Путин разпореди в понеделник да се създаде
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Путин с нови нареждания относно неприятелските държави

Руският президент Владимир Путин разпореди в понеделник да се сътвори работна група по интернационалните заплащания, чиито задания ще включват установяване на изискванията за транзакции с " вражески " страни, предава Reuters.

Путин разгласи през март, че Русия, най-големият производител на природен газ в света, ще изисква страните, които счита за отзивчиви към нея, да заплащат за гориво в рубли, като откриват сметки в Газпромбанк и правят заплащания в евро или долари, с цел да бъдат конвертирани в съветска валута.

Полша и България отхвърлиха да се съобразят, а съветският енергиен колос Газпром ги прекъсна предишния месец. Кремъл сподели, че същото ще се случи с всеки различен, който отхвърли новите условия за заплащане.

Работната група ще сътвори „ инфраструктура за интернационалните заплащания, в това число в съветски рубли, с търговски сътрудници от непознати страни и територии “, се споделя в заповедта.

Той също по този начин ще прегледа изискванията за заплащане в рубли и други национални валути с другарски страни - които ще включват Китай и Индия, макар че те не бяха посочени.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР