Руският президент Владимир Путин разговаря по телефона снощи с германския

...
Руският президент Владимир Путин разговаря по телефона снощи с германския
Коментари Харесай

Путин разговаря по телефона с Меркел и Макрон за Украйна след смяната на президента

Руският президент Владимир Путин беседва по телефона нощес с немския канцлер Ангела Меркел и френския президент Еманюел Макрон. 

Тримата са разговаряли за обстановката в Украйна след встъпването в служба на новия президент Владимир Зеленски. 

" Обсъдена е обстановката към вътрешнополитическата рецесия в Украйна предвид на неуспеха на политиката на администрацията на Петро Порошенко и промяната на държавното управление в Киев. Изразено е общо мнение за неналичието на опция на Минските съглашения от 2015 година като основа за мирното контролиране на спора ", оповестяват от Кремъл, представени от ТАСС.

" Президентът на Русия още веднъж е напомнил за целта за влизане в действие на закона за особения статут на Донецка и Луганска области, който да стане с непрекъснат темперамент, прошка, отдръпване на силите на съгласуваните сектори от линията на прикосновение, както и стъпки за директен разговор на Киев с Донецк и Луганск ", допълват оттова. 

Путин е изразил и неразбиране от отхвърли на редица страни да обсъдят в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации признатия в Украйна закон, с който се ускорява използването на украинския език в държавната администрация и медиите. 

По думите му този закон опонира на конституцията на Украйна, на Минските съглашения и интернационалните отговорности на Киев за отбрана на националните езици на малцинствата. 

Путин, Меркел и Макрон са удостоверили готовността си за по-нататъшно икономическо съдействие с Иран и са отбелязали значимостта на запазването на нуклеарното съглашение. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР