Руският президент Владимир Путин прости на българския премиер Бойко Борисов

...
Руският президент Владимир Путин прости на българския премиер Бойко Борисов
Коментари Харесай

Московский Комсомолец: Путин прости на България 800 млн. евро загуби от Южен поток

Руският президент Владимир Путин елементарни на българския министър председател Бойко Борисов 800 милиона евро, изгубени от Русия поради неуспеха на плана „ Южен поток “ . На договарянията им в Кремъл е решено България да взе участие в новия газов план, който Москва реализира взаимно с Анкара. Второто отклонение на „ Турски поток “ ще премине през България, което ще разреши на Кремъл да се отблагодари на Сърбия и Унгария, които са били паралелно даже в сложните времена, разяснява изданието „ Московский Комсомолец “, представено от организация " Фокус ".
От последната среща на съветските и българските водачи изминаха осем години. През това време доста неща се трансформираха - и самият Бойко Борисов, и Владимир Путин, и руско-българските връзки, усложнени от натиска от страна на Съединени американски щати, да не приказваме за кученцето каракачанска овчарка, която бе подарена на Путин в София. Пухкавото пале се е трансформирало в огромно куче надзирател.
И единствено тематиката на договарянията остана същата: както преди 8 години, водачите на Русия и България се срещнаха, с цел да обсъдят съдействието в газовия бранш, за което се появиха атрактивни вероятности .
В началото на диалозите Владимир Путин не пропусна да подсети, че връзките с България през последните години не се развиват по най-хубавия метод - дълго време не е имало контакти. Путин съобщи на Борисов, че чака да се възобнови съдействието, което дава отговор на ползите на двете страни. „ Русия постоянно е имала съответното въздействие в нашия район. Ние сме подготвени да обсъдим всички аспекти на нашите връзки “, се съгласи министър председателят.
Подобни помирителни изказвания на водачите на двете страни бяха провокирани от новата обстановка на газовия пазар. Турция построява второто отклонение на газопровода „ Турски поток “ на нейна територия.

След 2014-2015 година, ядосана от неуспеха на „ Южен поток “ в България, Русия имаше податливост да си сътрудничи с Гърция и Италия . Но този маршрут би изключил от листата на директните страни правилни съдружници на Москва като Сърбия и Унгария, които също желаеха да получат гаранции за доставките на газ и опцията да развият лична инфраструктура за превозване на газ.
Следователно, когато пристрастеностите се намалиха, Кремъл реши да се върне към предходната версия на плана, която планува присъединяване на България, разяснява още съветското издание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР