Руският президент Владимир Путин продължава да разчита на бившите бойци

...
Руският президент Владимир Путин продължава да разчита на бившите бойци
Коментари Харесай

Раздвижване около Вагнер: какво се случва с частната военна армия след Пригожин

Руският президент Владимир Путин продължава да разчита на някогашните бойци от групата " Вагнер ", с цел да прокарва ползите и въздействието на Русия в световния Юг, съобщи английското министерство на защитата в нова обновена разследваща информация, оповестена в  " X ", предаде Укринформ.

Министерството означи, че на 29 септември 2023 година съветските управляващи са разгласили фрагменти, на които се вижда по какъв начин Путин се среща с някогашния почитан представител на " Вагнер " Андрей Трошев и му разпорежда да следи и основава нови " доброволчески бойни елементи ". Според английски анализатори доста ветерани от " Вагнер " евентуално считат Трошев за изменник, показва Българска телеграфна агенция.

Приблизително по време на протеста на " Вагнер " през юни 2023 година Трошев получи позиция в формалните сили за сигурност, показва министерството.

" Трошев евентуално е взел участие в насърчаването на други чиновници на " Вагнер " да подпишат контракти, допринасяйки за протеста ", съгласно английските специалисти.

На срещата с Путин е участвал и съветският заместник-министър на защитата Юнус-Бек Евкуров, който наскоро обиколи африканските страни. Според английското разузнаване това демонстрира, че Русия продължава да употребява доброволчески елементи и частни военни компании и възнамерява бъдещето на " Вагнер ".

Москва " е подготвена да се възползва от опита на ветераните, които показват своята преданост към страната, и да продължи присъединяване си в световния Юг, само че евентуално с по-голям контрол от страна на Кремъл ", считат английските специалисти.
Институтът за проучване на войната: Малко е евентуално вагнеровци да окажат въздействие в Украйна
Малко евентуално е някогашните чиновници на наемническата група " Вагнер " да провокират забележителен стратегически или даже местен резултат на бойното поле в Украйна, разгласи Институтът за проучване на войната, представен от Укринформ.

Според Института има от ден на ден сведения, че чиновниците на " Вагнер " работят дружно с Росгвардия и че Държавната дума на Русия ще прегледа оферти законопроект, който ще разреши на Росгвардия да образува доброволчески формирования.

Експертите означават, че сегашният пълководец на " Вагнер " Антон Елизаров (с повиквателна " Лотос " ) съгласно сведенията договаря с Росгвардия за това вагнеровци да се присъединят към доброволчески формирования под управлението на Росгвардия. при по-благоприятни за " Вагнер " условия.

Междувременно съгласно съветски вътрешен източник детайли от контингента на частната военна армия в Беларус не желаят да подписват контракти нито с съветското министерство на защитата, нито с Росгвардия, оповестява Институтът. Вместо това те възнамеряват да се причислят към напъните на беларуския президент Лукашенко да сътвори основана в Беларус частна военна компания с бойци на " Вагнер " под командването на пълководец от групировката с повиквателна " Брест ".

" Малко евентуално е частичното разполагане на някогашния личен състав на " Вагнер " в които и да е региони на фронтовата линия да породи някакъв забележителен стратегически или даже местен резултат на бойното поле в Украйна ", гласи заключението на Института за проучване на войната.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР