Руският президент Владимир Путин пристигна в столицата на ОАЕ Абу

...
Руският президент Владимир Путин пристигна в столицата на ОАЕ Абу
Коментари Харесай

Путин отиде на посещение в чужбина в Абу Даби и Рияд

Руският президент Владимир Путин дойде в столицата на ОАЕ Абу Даби. Там той ще беседва с президента на страната Мохамед бин Зайед Ал Нахаян. Това е едно от редките пътувания на Путин в чужбина след началото на войната в Украйна. През октомври той направи публична аудиенция в Киргизстан. Като цяло главно пътуванията му са в страните от някогашния Съветски съюз.

Помощникът на съветския президент Юрий Ушаков съобщи, че страните възнамеряват да обсъдят обстановката в зоната на палестинско-израелския спор и уреждането в Сирия, Йемен и Судан. Той сподели, че срещата ще стартира с присъединяване на делегации, а по-късно президентите ще продължат да поддържат връзка на четири очи.

След Абу Даби Путин ще отиде в столицата на Саудитска Арабия  - Рияд. Според съветника му Ушаков, по време на договарянията в двете страни водачите „ неизбежно “ ще обиден тематиката за съветската инвазия в Украйна, а също по този начин ще обиден тематиката за присъединението на ОАЕ и Саудитска Арабия към БРИКС през 2024 година По време на визитата си в Саудитска Арабия Путин ще разиска съдействието във формат ОПЕК+ с престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман Ал Сауд. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР