Руският президент Владимир Путин предупреди, че по-нататъшната ескалация в Близкия

...
Руският президент Владимир Путин предупреди, че по-нататъшната ескалация в Близкия
Коментари Харесай

Путин призовава Раиси за сдържаност


Руският президент Владимир Путин предизвести, че по-нататъшната ескалация в Близкия изток може да има " пагубни последствия " по време на телефонен диалог с иранския си сътрудник Ебрахим Раиси, оповестиха от Кремъл.

" Владимир Путин изрази вяра, че всички страни ще проявят рационална въздържаност и ще предотвратят нов кръг от борба, изпълнен с пагубни последствия за целия район ", се споделя в известието на Кремъл за диалога.

Ситуацията в Близкия изток се изостри още повече през уикенда, когато Иран и неговите съдружници изстреляха по Израел над 300 ракети, безпилотни летателни апарати и ракети.

Техеран съобщи, че това е акт на самоотбрана в отговор на смъртоносния израелски въздушен удар по консулството му в Сирия.

Москва и Иран са близки военни и политически съдружници и Кремъл съобщи, че диалогът е извършен по искане на иранската страна.

" Ескалиращата обстановка в Близкия изток след израелския въздушен удар по иранската дипломатическа задача в Дамаск и подхванатите от Иран ответни ограничения бяха разисквани в детайли ", се споделя още в известието. /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР