Руският президент Владимир Путин предположи, че Русия може да се

...
Руският президент Владимир Путин предположи, че Русия може да се
Коментари Харесай

Путин намекна, че Русия може да се върне към ядрените опити

Руският президент Владимир Путин допусна, че Русия може да се върне към тестванията на нуклеарни оръжия и може да отдръпна своята ратификация на значим контракт за възбрана на нуклеарни опити.

В послание в четвъртък, което засегна тематики като нуклеарни оръжия, енергетика и войната в Украйна, Путин сподели също, че Русия е тествала нова система за снабдяване на ракети с нуклеарен мотор, само че не е решила дали да възобнови тестването на експлозиви.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла Кой е офицерът от групата Вагнер, помолен от Путин да образува „ доброволчески батальони “? Путин споделя още веднъж, че Украйна контраатака ' се провали “, защото Киев твърди, че печели „ Нов и отблъскващ свят “: Ким и Путин ще се срещнат още веднъж в Русия завършек на списъка

Мисля, че никой човек със здрав разум и ясна памет не би си помислил да употребява нуклеарно оръжие против Русия, сподели Путин в речта си на конгрес на специалисти по външна политика в Сочи.

„ Чувам апели да стартираме да тестваме нуклеарни оръжия, да се върнем към тестванията “, добави той. „ Не съм подготвен да кажа дали в действителност би трябвало да организираме проби или не. “

Той разгласи, че Русия на процедура е приключила създаването на крилатата ракета " Буревестник " и тежката междуконтинентална балистична ракета " Сармат " и ще работи по стартирането им в произвеждане.

„ Проведохме последния сполучлив тест на крилатата ракета с световен обхват с нуклеарен мотор „ Буревестник “, сподели той. Неговото изказване беше първото известие за сполучлив тест на Буревестник, което се превежда като „ Буревестник “. За първи път беше упоменат от Путин през 2018 година

Малко се знае за Буревестник, който получи кодовото име Skyfall от НАТО, и доста западни специалисти бяха скептични по отношение на него, отбелязвайки, че един нуклеарен мотор може да бъде доста обезсърчителен.

Смята се, че може да носи нуклеарна бойна глава или стандартна бойна глава и евентуално може да остане във въздуха за доста по-дълго време от други ракети и да покрива доста по-голямо разстояние заради нуклеарното задвижване.


Речта на Путин е последната, в която съветският водач акцентира нуклеарните качества на страната, защото връзките сред Русия и западните сили остават напрегнати поради войната на Русия в Украйна.

Путин сподели, че е „ теоретично “ допустимо Русия да се отдръпна от контракта за възбрана на нуклеарни опити, който като цяло не разрешава тестването на нуклеарни оръжия, само че че не е взето решение.

Той означи също, че Съединените щати не са подписали Договора за всеобхватна възбрана на нуклеарните опити, заявявайки, че Русия, която ратифицира съглашението през 2000 година, може да последва стъпките му.

„ Нова желязна завеса “

В широкообхватната си тирада съветският президент сподели, че Западът се пробва да сътвори „ нова желязна завеса “ и сложи отговорността за съветската инвазия в Украйна в краката на западните сили.

Войната, стартирана от режима в Киев с дейната поддръжка на Запада, продължава към този момент 10 години “, сподели той. „ Специалната военна интервенция започва, с цел да го спре. “

Русия стартира своята пълномащабна инвазия в Украйна през февруари 2022 година Оттогава хиляди цивилни са били убити, а милиони други са напуснали страната, съгласно Организация на обединените нации. Десетки хиляди бойци бяха убити или ранени от всяка страна и огромни елементи от Източна и Южна Украйна бяха опустошени в боевете.

По-рано в четвъртък украински публични лица оповестиха, че съветски ракетен удар е блъснал хранителен магазин и кафене покрай град Харков, убивайки минимум 51 души.

В речта си Путин също сподели, че Русия се пробва да сътвори „ нов свят “ в несъгласие със западната „ надмощие “, като похвали възходящото въздействие на източните страни като Индия и Китай.

Той също по този начин повтори опълчването на Русия на присъединението на Украйна към НАТО, което той счита за инструмент на външната политика на Съединени американски щати, само че сподели, че няма възражения против присъединението на Украйна към Европейския съюз.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР