Руският президент Владимир Путин посети окупирани части от украинската област

...
Руският президент Владимир Путин посети окупирани части от украинската област
Коментари Харесай

Путин посети окупираната област Херсон. Какво се знае досега?

Руският президент Владимир Путин посети окупирани елементи от украинската област Херсон , предава „ BBC “. Той участва на военно заседание, с цел да изслуша отчетите на командирите, съгласно Кремъл. Смята се, че Путин също е посетил региона на Луганск . Русия анексира Херсон и Луганск предходната година.

Подобни пътувания на съветския водач са необичайност, макар че той направи изненадващо посещаване в град Мариупол през март. Михайло Подоляк, консултант на украинския президент Володимир Зеленски, туитна, че Путин обикаля „ окупираните и разрушени територии на Украйна, „ с цел да се наслаждения на закононарушенията на своите прислужници за финален път . Той добави:

„ Деградацията на Путин е впечатляваща . “

Говорителят на Путин Дмитрий Песков съобщи, че визитата е била на 17 април. Кадрите, оповестени в началото на уеб страницата на Кремъл, обаче опонират на това изказване. В клипа ясно се чува Путин да споделя, че празникът Великден „ наближава “ . Православният Великден беше маркиран в Русия на 16 април, ден преди датата, посочена от Песков. Оттогава видеото на уеб страницата на Кремъл беше редактирано, като думите на Путин „ следва “ бяха отстранени.

Твърди се също, че президентът се е интересувал от обстановката в Запорожка област , която Москва също твърди, че е част от Русия. Той е представен да споделя на военната среща в Херсон, че въпреки да не желае да ги отвлича от отговорностите им, „ за мен е значимо да чуя вашето мнение за това по какъв начин се развива обстановката, да ви изслушам, да обменим информация “ .

Руските войски се отдръпнаха от град Херсон в края на предходната година, губейки единствената районна столица, която съумяха да завладяват, откогато Москва нахлу в Украйна през февруари 2022 година Част от района обаче остава под съветски надзор .

Във видеозапис, публикуван от Кремъл, се вижда по какъв начин Владимир Путин излиза от хеликоптер в поле, преди да се качи в кола и да бъде посрещнат от мъж в униформа, считан за боен пълководец генерал-полковник Олег Макаревич .

След това той е сниман да приказва в контролна зала, седнал сред генерал-полковник Макаревич и началника на съветските въздушнодесантни сили, генерал-полковник Михаил Теплински.

Генерал-полковник Теплински се върна на фронтовата линия, откакто се твърди, че е бил отхвърлен през януари, оповестиха американски военни специалисти и английското разузнаване. В обществените медии в неделя Министерството на защитата на Обединеното кралство написа:

„ Теплински евентуално е един от дребното висши съветски генерали, необятно уважавани от редовия състав . Неотдавнашната му бурна кариера допуска интензивно напрежение сред фракции в съветския общоприет щаб по отношение на военния метод на Русия в Украйна. “

По-късно във видеото Путин показва нещо, за което се оповестява, че е копие на икона , която съгласно него е принадлежала на „ един от най-наградените министри на защитата на съветската войска през 19 век “ . Виждаме и пътен знак с надпис „ Ще се забележим по-късно в Херсонска област “ до хотел, който е доказан от „ BBC “, че се намира в Херсонска област. След това има въздушни фотоси, снимани над крайбрежно село в същия регион. Въпреки това нито един кадър, на който е сниман съветският президент, не е тестван без значение.

След това Путин е забелязан още веднъж да излиза от хеликоптер и по-късно е показан в разнообразни облекла, откаран в бункер и обсъждащ с генерал-полковник Александър Лапин, началник-щаб на съветските сухопътни сили.

Кремъл заяви, че Путин е посетил щаба на Восток , който принадлежи на Националната армия на Русия, в окупирания Луганск. Освен това в формалното съветско известие се споделя, че съветският министър на защитата Сергей Шойгу и началникът на Генералния щаб Валери Герасимов не са придружавали президента по време на пътуването, защото е било „ огромен риск “ за съветските висши командири да бъдат на едно място толкоз покрай фронтовата линия.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР